ZAJEDNIČKA SEDNICA VLADA CRNE GORE I ALBANIJE: Most na Bojani biće zajednički projekat dve države

Premijer Albanije Edi Rama zahvalio je danas crnogorskom premijeru Dritanu Abazoviću što je izrazio želju da u junu u Crnoj Gori organizuje samit „Otvorenog Balkana“.

„Tvrdim da je Otvoreni Balkan neophodan kako bi zaživeo ritam svega što su vrednosti i zahtevi iz Berlinskog procesa, a samit u Podgorici u junu će doprineti tome“, rekao je Rama na konferenciji za medije posle zajedničke sednica vlada Crne Gore i Albanije, koja je održana u Podgorici.

On je istakao da nema suprostavljanja između Berlinskog procesa i Otvorenog Balkana i poručio da je regionu potrebna bolja saradnja.

Na sednici dve vlade potpisan je niz međudržavnih sporazuma značajnih za unapređenje bilateralne saradnje, između ostalih i o izgradnji mosta na Bojani.

Abazović je na konferenciji za medije kazao da je danas poslata poruka saradnje i posvećenosti zajedničkoj budućnosti dve države, zasnovana na ekonomskoj saradnji, prenosi Kurir.

Most na Bojani će, kako je istakao, povezati dve obale i biće novi turistički proizvod dve države.

Poručio je i da odnosi Albanije i Crne Gore mogu da budu primer u regionu.

Vlada Crne Gore će slične sednice organizovati i sa drugim državama regiona, rekao je Abazović i dodao da Crna Gora i Albanija danas mogu da kaže da su im odnosi podignuti na viši nivo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare