NOVA RUNDA U BRISELU Sastanak Vučić – Eskobar trajao više od sat! Beograd i Priština završili odvojene razgovore sa EU, sledi grupni sastanak

U Briselu je danas počela još jedna runda dijaloga između Beograda i Prištine, na najvišem političkom nivou, a glavna tema je francusko-nemački plan za Kosovo.

TRENUTNO: Završen je sastanak Vučića sa evropskim predstavnicima Boreljom i Lajčakom. OČEKUJE SE: Zajednički sastanak Vučića sa Kurtijem, sa predstavnicima EU.

17.15 – Završen sastanak Vučića i predstavnika EU

Sastanak Vučića sa Boreljom i Lajčakom je završen, i prema najavama uskoro bi trebalo da počne trilateralni sastanak evropskih predstavnika sa Vučićem i Kurtijem, piše Blic.

17.13 – Beriša: Šta god Kurti da uradi, to bi trebalo da bude kraj njegovog političkog života

Bivši zamenik kosovskog ministra spoljnih poslova i član DSK Anton Beriša ocenio je da bi bilo neozbiljno prema međunarodnoj zajednici ukoliko premijer Aljbin Kurti odbije da potpiše sporazum danas u Briselu, dok sa druge strane, ukoliko ga potpiše izneveriće građane koji su mu ukazali poverenje.

Beriša je na Fejsbuku naveo da je Kurti pregovarao sa evropskim izaslanicima o francusko-nemačkom predlogu, te da je neozbiljno ponašati se kao da je taj dokument „pao sa neba“.

17.02 – Razgovor još traje

Gotovo 45 minuta traju razgovori Vučića sa evropskim predstavnicima.

16.23 – Vučić sa evropskim predstavnicima

Ubrzo nakon što je Vučić završio bilateralni sastanak sa izaslanikom SAD Gabrijelom Eskobarom, sastao se sa evropskim zvaničnicima Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom.

U Prištini su stavovi oko današnjih pregovora i evropskog plana podeljeni. Tamošnja opozicija kritikuje Kurtija, tvrdeći da Kosovo neće dobiti ništa zauzvrat, a da će pristati na formiranje ZSO.

Takođe, njihov stav je da evropski plan ne predviđa priznanje kosovske nezavisnosti.

16.12 – Završen sastanak Vučića i Eskobara

Posle više od sat vremena, okončan je razgovor Eskobara i Vučića u Briselu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare