HARMONIKAŠ BOEM JE MOGAO DA IZBEGNE SMRT Obrt na suđenju za KRVNIČKI PRETUČENOG Nišliju, veštak otvorio nove SUMNJE

Ferat Asanović (68), poslednji harmonikaški boem u Nišu možda je mogao je da izbegne smrt i preživi mučko prebijanje 3. maja prošle godine da mu je odmah pružena adekvatna medicinska pomoć.

Za njegovo prebijanje sudi se A.S. (36) iz sela Gornji Matejevac, a na današnjem suđenju u Višem sudu je rečeno da te povrede, inače ne izazivaju smrt, ali harmonikaš je bio teško bolestan tako da su udarci uticali na to da ubrzo posle hospitalizovanja, umre.

Asanoviću je negde pre ponoći, A.S. prvo razbio harmoniku, a onda ga tukao jer mu ovaj nije svirao cele naručene pesme nego od svake po jednu strofu ili refren.

Veštak Instituta za javno zdravlje dr Stevan Todorović je rekao da su sve povrede bile sveže i da su nastale u poslednja 24 sata.

– Da je Asanović odmah pregledan oko 23,30 sati kada je došlo do sukoba, povrede bi bile lokalizovane i možda bi izbegao smrt, mada to niko sa sigurnošću ne može da potvrdi – rekao je veštak Todorović, prenosi Kurir.

Selimović je ležao na ulici ispred kafane „Stambol kapija“ čak do 3,00 sata ujutru, a preminuo je u bolnici nekoliko sati kasnije. Da je neko ranije pozvao pomoć, moguće da bi ova poštena i boemska duša bila i danas živa.

Te noći, Selimović je iako nezaposlen, taksijem došao do kafane, častio celu kafanu, a onda je Feratu počeo da naručuje pesme za novac. Selimović je svedočio ranije da je nakon par šamara otišao iz kafane i da ga je čudilo što ga je policija sutra dan privela.

Advokat odbrane je tražio prekvalifikaciju krivičnog dela odnosno da se tereti za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život.

Ferat je inače, teško živeo u gradskom prihvatilištu. Vremenom je oboleo od različitih bolesti i prebijanje je značilo njegov kraj

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare