„NEMAMO VREMENA ZA GUBLJENJE“ Vučić: Vizija Srbije je da postane regionalni lider 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sumirajući proteklu radnu nedelju, naveo je da je vizija Srbije da postane regionalni lider u ekonomiji i drugim oblastima, poručivši da nema vremena za gubljenje uprkos složenoj globalnoj situaciji.
Vučić je u objavi na Instagramu istakao da je Srbija na sajmu u Abu Dabiju pokazala da je ozbiljan igrač u odbrambenoj industriji, dodajući da je u Novom Sadu otvorena mega-fabrika jednog od najvećih svetskih giganata u oblasti auto-industrije, kao i da je u Beogradu održan Međunarodni sajam turizma.

Sumirajući utiske, Vučić dodaje da je imao izuzetan sastanak sa predsednikom Abu Dabija Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom.

– Ovaj susret je bio od ogromnog značaja, ne samo u smislu dalje ekspanzije naših odličnih bilateralnih odnosa, već i u kontekstu dodatnog razvoja naše odbrambene industrije. Koliko sam bio ponosan na našu Srbiju u Abu Dabiju, toliko sam bio i srećan na otvaranju druge fabrike kompanije Kontinental u Novom Sadu, koja predstavlja paradigmu naše vizije uspeha i napretka. A ta vizija je da postanemo neprikosnoveni regionalni lideri u ekonomiji, infrastrukturi, zdravstvu, obrazovanju, kulturi, novim tehnologijama, jer za to imamo i snage i pameti – naveo je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare