ZA ŠUMU U TVOM KRAJU: Subotica bogatija za 42 nova stabla gelegonje

Zahvaljujući akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“ Subotica je od danas bogatija za 42 nova stabla gelegonje.

U saradnji sa Gradom Suboticom i JKP „Čistoćom i zelenilom“ obavljena je sadnja drveća u ulici Partizanskih baza i time je nastavljeno širenje zelenog pojasa u ovom gradu. Akciji sadnje prisustvovao je i Gradski sekretar za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, Radoslav Vukelić, koji je ovom prilikom izjavio da ovim činom ne samo da širimo zelene površine u gradu, već i da utičemo na širenje ekološke svesti građana.

– Grad Subotica kao jedinica lokalne samouprave uvek je podržavala i slične i ovakve akcije vezane za poboljšanje javnih zelenih površina. Ovom akcijom će se smanjiti nivo prašine u ovom delu grada, a značajno će uticati i na proizvodnju kiseonika i smanjenje nivoa buke. Svakako da će današnja akcija sadnje imati za „posledicu“ i poboljšanje sociološkog i fizičkog zdravlja ljudi, a ekološka svest kod naših sugrađana će se takođe povećati. Ja konkretno mislim da će i estetski efekat biti puno bolji u ovom delu grada i svakako da će se ovaj deo zelene površine oplemeniti ovim divnim sadnicama i drvoredom – izjavio je Gradski sekretar za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Radoslav Vukelić.

Direktorka Filijale Subotica DDOR-a Sandra Tikvicki, istakla je ovom prilikom da su izuzetno zadovoljni pozitivnim efektom kampanje i da su na osnovu rezultata odlučili da je nastave i ove godine!

– Akcija „Za šumu u tvom kraju“ počela je u maju 2022. godine. Trajala je pet meseci i za taj period prikupljena su sredstva za kupovinu 500 stabala. Za sada je zasađeno 50 stabala u Novom Sadu, 58 u Zrenjaninu, 21. stablo u Smederevu, 44 u Sremskoj Mitrovici i danas sadimo 42. stabla ovde u našoj Subotici. Drago nam je što su našu akciju „Za šumu u tvom kraju“ prepoznali kako naši klijenti tako i naši sugrađani koji su letos glasali i izborili se da upravo Subotica bude grad u kome ćemo saditi jednu šumu. Imajući u vidu pozitivan efekat ove naše kampanje, DDOR osiguranje je odlučilo da kampanju nastavi i tokom 2023. godine i tokom tog perioda, prikupljaće se sredstva za sadnju stabala koja će biti posađena početkom 2024. godine – izjavila je Sandra Tikvicki, direktorka Filijale Subotica DDOR-a.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare