ROMANIN VELIKI HIT trebalo je da otpevaju Vesna Zmijanac i Maja Nikolić, u sve umešana Marina Tucaković!Evo o kojoj pesmi je reč

Romana Panić vlasnica je mnogih velikih hitova, ali jedan od njih pre nego što je njoj ponuđen mogao je ode u ruke njenim koleginicama Maji Nikolić i Vesni Zmijanac, koje su na Romaninu sreću tu pesmu tada odbile.

Panićeva je svoju karijeru započela devedesetih godina kada je i izbacila svoj prvi album koji je producirao Željko Joksimović na kom su se izdvojile pesme „Lažem“, „To nije moja priča“ i „Još uvek“.

Međutim, neverovatnu popularnost stekla je kada se prijavila za Budvanski festival 2000. godine sa pesmom „Samoodbrana“ čiji su autori bili Marina Tucaković i Ljiljana Jorgovanović. Da će pesma postati ogroman hit verovatno e Panićevaj odmah znala pa ju je uzela za sebe. Ali nije znala da je ta numera pre nje bila ponuđena njenim koleginicama Maji Nikolić i Vesni Zmijanac. Pozvali smo Romanu i pitali da li ona zna da je pesma koja je njena lična karta mogla da ode u tuđe ruke.

– Da, sada znam. Tada to nisam znala i bilo bi mi žao da je ta pesma pripala nekom drugom. Ali nije kome je rečeno već kome je suđeno. Meni je ta pesma bila suđena, i kada sam odlučila da se prijavim za Budvanski festival 2000. godine odlučila sam da posetim najbolje autore Marinu Tucaković i Ljiljanu Jorgovanović, onda sam dobila ovu pesmu za koju sam znala da će biti moja odskočna daska u karijeri. Tek kasnije sam čula da je pesma bila ponuđena Vesni, a onda i Maji Nikolić. Ma to su bila divna vremena, divni autori i predivne pesme koje i dan danas traju – rekla je pevačica.

Podsetimo, osim pesme „Samoodbrana“ Marina Tucaković je Romani pisala još dosta pesama, a poslednju koja je napisala za pevačicu bila je pesma „Duga“ koja je kako kažu ljudi bliski Marini, a i pevačica Ana Nikolić, bila pesma posvećena njenom preminulom sinu Milošu. Zanimljivo je da je i ta numera pre Romane bila napisana za Cecu, ali je ona odustala pa je „Duga“ opet otišla u ruke Panićeve.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare