4 SATA GLEDALI SLIKE UŽASA IZ KLANICE U RITOPEKU! Svedok-saradnik opisao kako su mučili i mleli ljude! (FOTO) 

Krv na zidovima, podovima, radijatoru i ormarima, čekić kojim su prebijeni prsti Lazaru Vukućeviću,elektro-šoker, špric, nož i arsenal zabeleženi su na fotografijama koje je policija tokom uviđaja načinila u kući strave u Ritopeku, u kojoj je, prema optužnici, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubio najmanje sedam ljudi.

– Ovo je klanica – opisao je svedok-saradnik Srđan Lalić prvu fotografiju tajne prostorije, u koju se ulazilo kroz mali otvor u garaži.

Tragovi na zidu

Juče su u Specijalnom sudu prikazane fotografijesvih detalja prostorije u kojoj su oteti muškarci brutalno mučeni, ubijani, njihova tela komadana, a potom mlevena u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Iako je svedok-saradnik ranije ispričao da su pre zločina zidove oblagali najlonom, a posle svakog ubistva prostoriju detaljno prali hemikalijama, jasno se na fotografijama vidi da su na zidovima, pločicama, radijatoru, ali i plakaru ostali tragovi krvi.

Slike Čekić, lopata i brener za mučenje U kući strave u Ritopeku, policija je pronašla i čekić, lopatu, noževe, špriceve u kojima su, kako je ranije rekao svedok-saradnik, čuvali cijanid, ali i fantomke i ručni brener za koji je rekao da je nekorišćen, ali da je kupljen za „ispitivanje i mučenje“. – Na slici se vidi čekić, njim je MIloš Budimir zdrobio prste Lazaru Vukićeviću. Čekić je bio ispiran i čišćen – rekao je Lalić i dodao da je na drugoj slici lopata koja je „korišćena prilikom otmice Vukićevića“. Svedok-saradnik je naveo i da na podu, ispred ulaza u garažu, ali i u samoj garaži mogu sigurno da se nađu DNK tragovi Vukićevića, jer je on tu ležao „potrbuške dok je šutiran u glavu“, ali i Milana Ljepoje koji je neko vreme sedeo na stolici u garaži, kao i Goran Veličković.

Tragovi krvi na zidu
Tragovi krvi na zidu foto: MUP Srbije

– To bi, ako je ovo zid naspram vrata, mogli biti tragovi Lazara Vukićevića. Sećam se da su tragovi njegove krvi bili koncentrisani u grupi – rekao je Lalić, a za druge tragove krvi na zidu dodao da je „moguće da je mašina prskala, jer dok su mleli meso, ona nije bila pokrivena“.

– Vidimo i crnu stolicu na kojoj su Milan Ljepoja i Lazar Vukićević proveli neko vreme – dodao je Lalić. Sudija je konstatovala da su u toj prostoriji, ali i na stolici, osim krvi pronađene i dlake.

Potom su prikazane slike plakara u kom je pronađen čitav arsenal oružja i municije, fantomke, lisice, hirurške rukavice i brojni drugi predmeti, a nakon toga i fotografije na kojima je industrijska mašina za mlevenje. Lalić je, podsetimo, detaljno opisao da su je ona neko vreme stajala u garaži, a da je potom rasklopljena i iz delova uneta u bunker i kom je policija i pronašla.

Arsenal oružja zaplenjen u Ritopeku
Arsenal oružja zaplenjen u Ritopekufoto: MUP Srbije

Jezivo Tuširanje posle klanja U sudnici su juče prvi put prikazane i fotografije svih prostorija kuće u Ritopeku, a Lalić je kada je video kupatilo sa tuš kabinomrekao: „Tu smo se tuširali posle izvršenja dela“. Inače, mrlje krvi pronađene su i na garnituri za sedenje. – Na toj garnituri je sedeo Zdravko Radojević, a na drugoj Aleksandar Gligorijević – rekao je Lalić. Prikazana je i dečija soba u kojoj je čuvan Radojević. Za reč se juče javio i Marko Miljković, koji je Laliću postavio brojna pitanja koja su se odnosila na to da li su prozori imali zavese, koliko je štekera i prekidača bilo u kući, kao i koje su boje pločice.

– Ovo je mašina za mlevenje, vidimo i kanal za odvod krvi i tekućine u podu. Na početku mašine, vidi se puž, iz njega je izlazio samleveni sadržaj. Taj puž ima šest rupa, tu se vidi krv, jer taj deo nije zaštićen prilikom poslednje dve likvidacije – rekao je Lalić i objasnio da su posle ubistava skidali „puž“ sa mašine i da ga je optuženi vlasnik kuće u Ritopeku, Vlade Draganić detaljno prao hemikalijama u kadi.

Stolica i mašina za mlevenje u klanici
Stolica i mašina za mlevenje u klanicifoto: MUP Srbije

Četiri sata trajalo

Srđan Lalić, tokom četiri sata gledanja fotografija iz klanice prepoznao je i crevo kojim su ispirali podove, frižider na čijim su vratima bile mrllje krvi, lepljive trake kojima su vezivali žrtve, ali i delove garderobe, kombinezona i jakni koje su kupili da ih nose tokom izvršenja krivičnih dela.

Prethodno, prikazani su i detalji onoga što je pronađeno u kući iznad klanice u Ritopeku, a interesantno je da je među garderobom, bilo i ženskih stvari – jedna crna suknja, roze donji deo i šarena bluza, kao i navijačka obeležja odnosno šalovi Crvene zvezde.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare