Šeiku Muhamedu Bin Zajedu predstavljeni DRONOVI iz Srbije: Koliko ste NAPREDOVALI od prošle godine 

Ovo je inače drugi put da šeik Muhamed Bin Zajed al Nahjan može lično da vidi proizvode ove kompanije tokom trajanja sajmova u UAE

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Šeik Muhamed Bin Zajed al Nahjan posetio je danas sajam naoružanja i vojne opreme IDEX u Abu Dabiju, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Tom prilikom on je video i dronove kompanije PR-DC i upoznao se sa novom serijom drnova IKA Bombarder.

Ovo je inače drugi put da šeik Muhamed Bin Zajed al Nahjan može lično da vidi proizvode ove kompanije tokom trajanja sajmova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prošle godine, na sajmu UMEX 2022, koji se takođe održao u Abu Dabiju, šeik Bin Zajed po prvi put se upoznao sa proizvodima inovativne kompanije iz Beograda. Mladi inženjeri iz PR-DC-ja tada su Bin Zajedu predstavili svoje najinovativnije dronove u tom trenutku, dok je danas šeik najveće interesovanje pokazao upravo za dron IKA Bombarder, koji je juče premijerno predstavljen svetskoj javnosti.

Predsednik Bin Zajed upitao je inženjere koliko su unapredili svoju proizvodnju u odnosu na prošlu godinu, čime je pokazao da je dobro upamtio dronove PR-DC-ja, što predstavlja neverovatnu čast za mladu kompaniju koja će u julu obeležiti tek treću godinu postojanja.

Šeik Muhamed ibn Zajed el Nahjan treći je predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i glavni komandant Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na funkciju je stupio prošle godine, nakon što je prošle godine preminuo njegov polubrat Šeik Kalifa.

Najveći globalni sajam naoružanja IDEX otvoren je juče u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima I trajaće sve do petka. Srbija prvi put na IDEX-u imaačak četiri kompanije koje samostalno izlažu i predstavljaju svoje proizvode, a jedna od njih je i PR-DC.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare