NOVI SAD ULAŽE U SPORT: od 2014. do 2022. uloženo 237 miliona dinara u sportske komplekse, igrališta, terene, rekreativne sadržaje 

Da Srpska Atina neguje sportski duh svedoče i kapitalni projekti koji se sprovode u oblasti sporta, ali i visina ulaganja koja je izdvaja.

Primer dobre prakse ulaganja u budućnost, kako grada tako i društva uopšte, jeste opredeljenost aktuelne gradske vlasti da kroz izdvojena sredstva, odnosno, projekte u oblasti sporta i to konkretno kroz izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata, kao i za programe i projekte u sprovođenju omladinske politike, ulažu u ono što je najvrednije.

Zahvaljujući politici koju je pre 11 godina uspostavio Miloš Vučević, a nju nastavio da sprovodi aktuelni gradonačelnik Milan Đurić, Novi Sad je pored nosioca prestižne titule Evropske prestonice kulture okitio se i titulom Omladinske prestonice Evrope. Ta politika odgovornosti donela je našem gradu izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih sportskih objekata.

Rekorda ulaganja u sportsku infrastrukturu

U periodu od 2014. pa do 2022. godine Grad je uložio 237 miliona dinara u sportske komplekse, igrališta, bazene, terene i rekreativne sadržaje, gledajući period do 2014. godine ovo su rekordna sredstva izdvajanja u okviru sportskog sektora, sa tendencijom porasta narednih godina.

Nizom rešenja Grad je sproveo projekat koji za cilj imao da svaki kvart ima određene sportske sadržaje što je jedinstveni slučaj i primer dobre prakse gradovima širom Srbije. Takođe, izgradnjom teretana na otvorenom koje su prilagođene svim uzrastima i svim kategorijama stanovništva, kako profesionalcima, tako i amaterima – svakom građaninu obezbeđeni su uslovi da se besplatno bave nekom fizičkom aktivnošću. Od 2014. do 2020. postavljeno je 35 teretana na otvorenom, u šta je uloženo oko 44,5 miliona dinara. Samo u 2021. postavljeno je 10 teretana na otvorenom i 5 street workout terena u šta je uloženo više od 21 milion dinara.

U tipska dečja igrališta na 4 lokacije, zatim dečje igralište za osobe sa invaliditetom uloženo je oko 55 miliona dinara.

Prethodne godine u samo nekoliko meseci otvorena su dva nova bazena na Spensu i Sajmištu, dok je u toku izgradnja velikog sportskog kompleksa sa bazenima u Futogu, što predstavlja jedan od najvećih infrastrukturnih projekata ovog prigradskog naselja.

Novo ruho fudbalskog stadiona

Vrhunac zacrtanih projekata svakako su kapitalne investicije vezane za kompletnu rekonstrukciju i sanaciju Spensa dok Novosađane očekuje i izgradnja modernog atletskog stadiona i atletske dvorane koji će biti rame uz rame sa svim atletskim centrima u svetu.

Srpsku Atinu krasiće i novo ruho fudbalskog stadiona na Detelinari čija vrednost rekonstrukcije Zapadne tribine iznosi 204 miliona. Stadion će biti po najvišim UEFA i FIFA standardima tako da će ispunjavati uslove igranja međunarodnih utakmica. Prethodno je obnovljena i u potpunosti rekonstruisana upravna zgrada sa pratećim objektima. Vrednost ovih radova bili su blizu 80 miliona dinara.

Iz svega navedenog jasno se prepoznaje želja čelnika Grada da gradeći lepšu sadašnjost postavljaju temelje za nove generacije i budućnost našega društva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare