Napadnuta profesorka iz Trstenika danas PRED ĐACIMA, Marija: Polako savladavam strah i od same prostorije

M. M. se, da podsetimo, sumnjiči da je snimao kada je profesorki izmaknuta stolica u učionici

Profesorka Marija Stevanović danas se vratila na nastavu posle tromesečnog odsustva zbog incidenta u Tehničkoj školi u Trsteniku i za „Novosti“ poručuje da polako savladava strah od povratka u školu.

– Polako savladavam strah i od same prostorije, gde se sve dogodilo, a danas sam u odeljenju koje je prijatno i nadam se da će biti mnogo bolje – svedoči profesorka Marija Stevanović.

Iako i dalje ima problem sa velikom gužvom i bukom, kao i u situacijama kada pomisli da će neko pričati o celom incidentu koji se odigrao 9. novembra prošle godine, veruje da se njeno stanje popravlja.

– Odradiću, radiću sve što mogu, stojimo i dalje kao profesori na prvoj liniji – kaže profesorka.

Od septembra, dodaje, verovatno neće imati časove u Tehničkoj školi, a do tada, izvesno, neće predavati đacima N. Ž. (17) i M. M. (18), koji i dalje pohađaju nastavu.

Kako se saznaje, vaspitno-disciplinski postupak prema ovim učenicima još uvek nije završen. Prema poslednjim informacijama od danas, iz Osnovnog javnog tužilaštva u Trsteniku, nije pristiglo stručno mišljenje veštaka iz Niša, koji bi trebali da procene zrelost osumnjičenog M. M. (18), pre nego što se tužilaštvo upusti u eventualno procesuiranje ovog đaka za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

M. M. se, da podsetimo, sumnjiči da je snimao kada je profesorki izmaknuta stolica u učionici.

Kako se ranije otkrilo, Više javno tužilaštvo u Kruševcu zatražilo je krivične sankcije protiv dva maloletna učesnika incidenta: u slučaju N. Ž., koji je profesorki izmakao stolicu, zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, ali i šumskih krađa u produženom trajanju.

U slučaju I. K. (17), učenika koji je snimao incident, ali i izbegao vaspitno-disciplinski postupak tako što se ispisao dan pre nego što će Nastavničko veće 23. novembra odlučivati i o njegovom statusu, tužilaštvo traži sankcije za krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare