(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Ubijena Ukrajinka snajperista; Kijev sprema novu provokaciju sa civilnim žrtvama? 

SPECIJALNA operacija ruske vojske, 360. dan. Ukrajinske snage nastavljaju da granatiraju gradove u Donbasu.

Blinken razgovarao sa Berbokovom

Američki državni sekretar Entoni Blinken sastao se u Minhenu sa nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok, sa kojom je razgovarao o saradnji i snažnoj podršci Ukrajini, uključujući vojnu, finansijsku i humanitarnu pomoć, saopštila je Bela kuća.

Likvidirana Ukrajinka snajperista

Ruski snajperisti su na području LNR likvidirali Ukrajinku snajperistu koja je učestovavala u borbenim dejstvima, rekao je za Sputnjik komandant jedinice vazdušno-desantnih snaga.

Barbašov: Kijev sprema provokaciju

Kijevski režim priprema provokaciju u mestu Snigirjovka koje je pod njihovom kontrolom, s ciljem da civile ubijene dok su oni gađali mesto predstave kao žrtve Oružanih snaga Rusije, rekao je šef administracije Snigrovskog regiona Hersonske oblasti Jurij Barbašov.

On je ukazao na intervju oblasnog tužioca koji je govorio o ekshumaciji tela 27 civila koji su, kako tvrdi, poginuli dok se mesto nalazilo pod kontrolom ruske vojske.

– Ukrajinska vojska je namerno i ciljano ubijala građane Snigirjovke i sada žrtve nameravaju da predstave za žrtve ruske vojske. Zvanično želim da kažem da su svi oni koji su bili privedeni zbog sumnje da su sarađivali sa ukrajinskom vojskom, dok su u gradu bile ruske snage, pušten bez ikakvih povreda što odlično znaju i ukrajinski organi i lokalno stanovništvo – rekao je on.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare