UDAVIO MLADU DOKTORKU, PA CELE NOĆI SEDEO PORED NJENOG TELA I PIO Ovo je zločin koji je pre 10 godina potresao Srbiju, a „davitelj sa Medaka“ mogao bi uskoro da izađe na slobodu?! 

Aleksandar Šundić, koji je 2013. godine ubio svoju bivšu devojku Stelu Gundelj u njenom stanu u beogradskom naselju Medaković, uskoro bi mogao da se nađe na slobodi.

Naime, budući da se navršilo deset godina od stravičnog zločina, beogradski davitelj ili davitelj sa Medaka, kako su mediji prozvali Šundića, a koji je pravosnažno bio osuđen na 15 godina zatvora, s obzirom na to da je odležao dve trećine kazne, u narednom periodu mogao bi da se nađe na slobodi.

Motiv ljubomora

Zločin koji je tada potresao javnost dogodio se 13. februara 2013. u njenom stanu u beogradskom naselju Medaković. Šundić je brutalno zadavio Stelu, mladu doktorku zato što nije želela da se pomiri sa njim nakon raskida, a razlog za raskid bila je upravo njegova ljubomora, ali i to što nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je Stela sledećeg meseca trebalo da putuje u Njujork na postdiplomske studije.

Poslednje dve nedelje, kako je Stela pričala jednoj drugarici iz Stare Pazove sa kojom je odrasla, Aleksandar je bio izuzetno napadan. Slao joj je poruke, dolazio kod nje u stan izazivajući svađu.

– Pre mesec dana mi je rekla da su raskinuli i da ona više ne može da se bori sa njegovom ljubomorom. Nije želeo da se pomiri sa tim što je htela da putuje na postdiplomske studije u Ameriku. Rekla mi je da joj šalje poruke, da ne može više da mu se javlja na telefon i da je sve postalo prenaporno – rekla je tada Stelina drugarica.

Na dan zločina, Šundić je majci Svetlani poslao poruku „Majko, volim te“, a starijem bratu Nemanji „Brate moj, volim te najviše na svetu“.

U sredu oko 10 sati pozvao je prijatelja, rekavši mu da se posvađao sa Stelom i da misli da je mrtva, nakon čega je pobegao.

Pokušao samoubistvo

– Posvađao sam se sa Stelom. Mislim da sam je ubio. Hitno dođi u njen stan – spustio je slušalicu nakon čega je Šundićev prijatelj pozvao Hitnu pomoć.

Policija je na poziv Hitne pomoći stigla u stan i devojku zatekla na podu. Na vratu su joj bili vidljivi hematomi, što je potvrdilo da je ubijena.

Nakon što ju je udavio, on je proveo čitavu noć pored njenog tela, a policija je pored kreveta našla čašu i flašu viskija, koji je Šundić te večeri pio. 

Šundić je priznao ubistvo Stele pošto je uhapšen na krovu studentskog doma na Karaburmi, a kada je potpisao zapisnik, pokušao je da se ubije skočivši kroz prozor Palate pravde. Teške je povređen, ali nije bio u životnoj opasnosti.

– Nisam hteo da se ovo dogodi. Svađali smo se, bio sam ljubomoran. Voleo sam je mnogo. Nije zaslužila da je ubijem. Kajem se zbog svega – rekao je tada Šundić (23), potpisao zapisnik, a zatim se naglo okrenuo i pokušao da se ubije skokom s drugog sprata.

Kako je Blic pisao tokom suđenja, Viši sud, vezan pogrešnom kvalifikacijom zamenika javnog tužioca Aleksandre Grbović, Šundiću za brutalno ubistvo Stele Gundelj izrekao kaznu od 15 godina zatvora.

Uprkos brojnim činjenicama i propustima na koje je sve vreme suđenja podsećala odbrana porodice Gundelj, tužilaštvo je čvrsto ostalo na stanovištu da je lomljenje devojčinih vratnih pršljenova i razaranje moždanog tkiva na podu kupatila u kojem je prala zube – obično ubistvo.

Žalio se pa povukao žalbu

Tužilac Aleksandra Grbović je višečasovno iživljavanje Šundića nad Stelom stavila u rang trenutnog ubistva izvršenog pucnjem iz pištolja, a sudskom veću Višeg suda vezala je ruke primoravši sudije da svirepog ubicu osude na maksimum 15 godina zatvora.

Takođe, kako smo pisali, od svih prostorija u Stelinom iznajmljenom stanu u naselju Medaković nije slikano jedino kupatilo gde je Stela ubijena jer tužilac to nije tražio. Nije saslušan niko od svedoka koje je predložio advokat Gundeljevih, niti je provereno da li je u policiji neko odgovorio na Stelin poziv.

Kad je čuo presudu, ubica Šundić je rekao: „Kada bih mogao da je vratim, dao bih svoj život za nju!“ To je izgubio iz vida kad se žalio na presudu od 15 godina zatvora, ali žalbu kasnije povukao, pa je presuda postala pravosnažna.

UDARNA VEST.rs



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare