PUTINOV SPECIJALNI OKLOPNI VOZ „Kod rezidencija ruskog predsednika izgrađena je TAJNA ŽELEZNIČKA MREŽA“ 

Istraživački izveštaji govore da je ruski predsednik Vladimir Putin koristio posebno napravljen oklopni voz za svoja službena putovanja, dok je u blizini njegovih rezidencija izgrađena tajna železnička mreža.

Prema izveštaju istraživačke kuće „Projekt“, jedna takva tajna železnička stanica i nekoliko pruga izgrađene su na teritoriji nacionalnog parka Valdaj u severozapadnom regionu Novgorod, blizu tamošnje predsedničke rezidencije.

„Projekt“ kaže da stanica, koju su njeni dopisnici otkrili prošle jeseni, ima heliodrom i dobro je čuvana, prenosi Radio Slobodna Evropa. Tajna železnička stanica i pruge su, kako se navodi, izgrađene 2019.

U izveštaju, koji uključuje satelitske fotografije, kaže se da je još jedna železnička stanica izgrađena 2015. u Novo-Ogarjovu u blizini Moskve, oko 400 metara od Putinove rezidencije. Još jedna posebna železnička platforma i pruga odvojena visokom ogradom od ostalih pruga izgrađena je u blizini Putinove rezidencije Bočarov Ručei u crnomorskom letovalištu Soči 2017, navodi se u izveštaju koji prenosi RSE.

Druga istraživačka grupa, „Dosije“, 13. februara je takođe objavila izveštaj u kojem se navodi da Putin više voli da putuje vozom koji je specijalno napravljen za njega 2015. Voz je oklopljen, navodi se i dodaje da je Putin počeo da ga koristi u drugoj polovini 2021. dok su se ruske snage spremale da napadnu Ukrajinu.

Prema njima, Putin je počeo da koristi vozove umesto aviona kako bi izbegao moguće praćenje njegovih letova, jer je mnogo teže pratiti kretanje vozova.

Takođe, 13. februara novinski sajt SOTA saopštio je da je dobio informacije o renoviranju napuštene železničke stanice u Moskvi kako bi služila Putinovim i potrebama drugih najviših zvaničnika. U izvještaju SOTA navodi se da je železnička stanica renovirana nekoliko nedelja pre nego što je Rusija započela invaziju na Ukrajinu krajem februara 2022.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare