HTELI DA UBIJU MINJU ŠAKOVIĆA IZ SNAJPERA! Optuženi iznajmili stan prekoputa ŠKALJARCA, ALI IM PROPAO PLAN… 

Sudski proces optuženima za pripremanje ubistva pokojnog Milića Minje Šakovića, je prekjuče nastavljeno

Branioci okrivljenih su predložili, a specijalno veće Višeg suda u Podgorici kojim je predsedavao sudija Goran Šćepanović, prekjuče je kao pravno nevaljane dokaze, izuzeo iskaze četiri svedoka koji su u istrazi saslušani bez prisustva advokata. 

Prema navodima optužnice Jovan Trkulja, Nikola Mirić, Jovan Miranović, Zoran Lekić, Aleksandar Veljović, Saša Stanišić i Boban Milić se terete da su kao pripadnici kriminalne organizacije početkom 2021. godine planirali likvidaciju Šakovića.

Sudija Šćepanović je nakon odluke suda pojasnio je da se na iskazima svedoka Đoka Drljevića, Stefana Ilića, Harisa Ćorovića i Nikole Pavlovića ne može zasnivati presuda. Glavni pretres je odložen, a na sledećem je planirano saslušanje svedoka Pavlovića pred sudom.

Sudija Šćepanović je pojasnio da se Pavlović ne može saslušati pre pravosnažnosti rešenja o izuzimanju njegovog iskaza koji je dao u istrazi.

Tužiteljka Jelena Protić upućena na rad u specijalno državno tužilaštvo predala je sudu izveštaj o daktiloskopskom veštačenju koje je specijalno tužilaštvo naložilo 17. marta 2021. godine. Ona je pojasnila da su veštačeni tragovi papilarnih linija pronađenih u kombiju, garaži i kući gde su boravili optuženi. 

Specijalno tužilaštvo je u prvom navratu Trkulju, Mirića, Miranovića i Lekića optužilo za pokušaj ubistva Šakovića, ali je Viši sud odbacio ovu kvalifikaciju nakon kontrole dokaza. Prema navodima optužnice kriminalna grupa koja je planirala likvidaciju Šakovića kupila je stan naspram njegove zgrade, iz kojeg su nameravali da ga ubiju. Okrivljeni su uhapšeni u momentu kada je trebalo da uđu u kombi kojim bi došli do stana odakle je planirano da ubiju Šakovića iz snajperske puške koju je trebalo da im donese druga osoba.

Analizom dokaza i optužnice, vanraspravno vijeće Višeg suda je našlo da su optuženi pripremali, ali ne i pokušali ubistvo Šakovića.

“Da bi se radnje optuženih kvalifikovale kao pokušaj ubistva predstojao im je ulazak u kombi vozilo, dolazak na lice mesta, ulazak u stambeni objekat i zauzimanje pozicije, preuzimanje oružja, uočavanje oštećenog kada se pojavi u vidokrugu i ako se pojavi u vidokrugu, te neposredno opaljenje. Pri takvom stanju stvari, sud zaključuje da postoje dokazi o izvršenju pripremnih radnji, ali ne i dokazi o započinjanju izvršenja krivičnog dela, odnosno pokušaju”, navedeno je u odluci Višeg suda.

Minja Šaković je ubijen 17. juna 2022. godine u Starom gradu u Budvi. Šaković je 8. septembra 2017. godine preživeo napad nakon što ga je nepoznata osoba, iz automatske puške, sa pet metaka ranila u grudi u kafeu „Auto Zete“ u centru Podgorice. U tom napadu, stradao je Podgoričanin Ivan Nedović, koji se, ni kriv ni dužan našao za stolom sa Šakovićem u vreme kada je maskirani ubica zapucao iz automata. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare