NESTANAK SUVLASNIKA „PINK“ TAKSIJA: Miljković naredio da spale Rankovića?

TELO nestalog suvlasnika Pink taksija Miroslava Rankovića, koji je ubijen, zapaljeno je na placu, koji je obezbedio okrivljeni-saradnik Srađana Lalića, a ostaci potom zakopani. Ovkavu indiciju trenutno istražuje policija, koja već šest godina, od 12.aprila 2016., pokušava da rasvetli misteriozni nestanak jednog od vlasnika ovog taksi udruženja. Drugi suvlasnik i njegov šurak Teodor Gaćeša ubijen je godinu dana ranije.

T ELO nestalog suvlasnika „Pink taksija“ Miroslava Rankovića, koji je ubijen, zapaljeno je na placu, koji je obezbedio okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, a ostaci potom zakopani. Ovakvu indiciju trenutno istražuje policija, koja već šest godina, od 12. aprila 2016, pokušava da rasvetli misteriozni nestanak jednog od vlasnika ovog taksi udruženja. Drugi suvlasnik i njegov šurak Teodor Gaćeša ubijen je godinu dana ranije.

O ubistvu dvojice vlasnika „Pink taksija“ na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, tokom svog izlaganja u nekoliko navrata je pričao, doduše šturo, okrivljeni-saradnik Lalić, inače petooptuženi u ovom predmetu.

Drugi pišu

– Negde te 2016. Belivuk mi je tražio da mu nađem neki plac, navodno da spali neku dokumentaciju – ispričao je Lalić. – Kasnije sam saznao da su papiri uništeni na stadionu Partizana, a da su na mom placu zapalili neko telo. Ne znam identitet tog čoveka. Ipak, u poslednjim danima svedočenja, početkom februara ove godine, Lalić je izneo novu šokantnu tvrdnju i saznanje. Naime, ispričao je da je Marko Miljković ubio suvlasnika „Pink taksija“ Rankovića, tako što ga je ašovom udarao u potiljak, a potom lovačkim nožem, „rambo“, ubo nekoliko puta u stomak, kako bi bio siguran da je ovaj mrtav.

Zločinu je prisustvovao i Mirko Kojić Koja. Prema rečima okrivljenog saradnika, ovaj zločin se dogodio 2016. – Debeli se prestravio – ispričao je navodno Miljković Laliću, aludirajući na Kojića koji je bio u šoku zbog načina na koji je ubijen Ranković. 

Sličnu sudbinu, međutim, doživeo je i sam Kojić, koga je kum Miljković, prema tvrdnjama Lalića , posle godinu i nešto dana, takođe brutalno ubio i to uz obrazloženje da „zna mnogo“.

– Nestanak Rankovića i spaljivanje tela na placu, koji je obezbedio Lalić dešavaju se nekako u isto vreme – navodi naš sagovornik blizak istrazi. – Ista je i godina. Pokušavamo da dođemo do novih informacija kako bismo utvrdili da li je reč i o istoj žrtvi.

Ranković je nestao u Pljevaljskoj ulici u Beogradu, a istraga nije ni makla dalje od početka. Poslednji put je viđen tog 12. aprila 2016. godine, oko 15 sati, u svom automobilu marke „mercedes“, nedaleko od sedišta „Pink taksija“ u Učiteljskom naselju.

NESTANAK KOJIĆA

MIRKO Kojić je sa Markom Miljkovićem i Veljkom Belivukom bio optužen za ubistvo Vlastimira Miloševića januara2017. godine u Beogradu, koje je u javnosti poznato kao „ubistvo na šinama“. Sudilo mu se u odsustvu, jer je bio u bekstvu. Posle oslobađajuće presude se vratio u Srbiju, ali je onda 7. februara 2020. godine nestao. O njegovom kidnapovanju i ubistvu u kući strave u Ritopeku, pričao je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić.

Na dan nestanka, poslednji put se čuo sa svojom ćerkom, na čiji je trening iste večeri trebalo da dođe. Ipak, pošto se na treningu nije pojavio, a kako su mu svi mobilni telefoni bili ugašeni, prijavljen je nestanak. Policija je nekoliko meseci posle nestanka, jula iste godine, pronašla Rankovićev „mercedes“ uredno parkiran u Borskoj ulici u naselju Miljakovac. Drugi vlasnik Gaćeša, inače Rankovićev šurak, ubijen je nepunih godinu dana ranije, u Kozaračkoj ulici u Beogradu. Njegovo ubistvo je do danas nerasvetljeno.

– Sumnjam da je i ovaj zločin izvršen po nalogu Marka Miljkovića – svedočio je Lalić. – Po svemu što sada znam, mislim da su ubili obojicu vlasnika „Pink taksija“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare