POPOVIĆ JE HEROJ PARNOG VALJKA! Velika pobeda Partizana, crno-beli sa igračem manje SLOMILI Šerif na „oranici“!

Fudbaleri Partizana ostvarili su trijumf u prvom meču plej-ofa Lige konferencija, pošto su večeras u Moldaviji pobedili Šerif minimalnim rezultatom.

Nisu fudbaleri Partizana preterano ofanzivno ušli u današnju utakmicu protiv Šerifa, jasno je bilo da bi crno-beli bili zadovoljni i kada bi jedan bod doneli u Beograd, što je i na konferenciji za medije pred utakmicu rekao strateg Parnog valjka, Gordan Petrić.

Posed na terenu od prvog sudijskog zvižduka preuzeo je domaći tim, a Aleksandar Popović je već u drugom minutu morao da „isprlja“ rukavice, kako bi sačuvao svoju mrežu. Tada je Atjemven šutirao sa nekih 20 metara, ali pravo u golmana Partizana. Tri minuta kasnije usledila je nova prilika za domaći tim, tada je Tapsoba naleteo na odbitak, šutirao iz prve, ali pravo u Popovića koji je lako odbranio njegov udarac.

Potom je usledila uspavanka na terenu, koju je prekinuo ponovo isti igrač, Tapsoba. U 22. minutu, bilo je veoma opasno pred gol Partizana, pomenuti fudbaler je posle jednog cenrtaršuta sa desne strane, nadskočio gostujuće defanzivce, sjajno šutirao glavom, ali je lopta završila na prečki. U istom napadu, Atjemven je šutirao iz odbitka, ali je Popović po ko zna koji put sjajnom intervencijom sačuvao svoj gol.

Uspela je četa Gordana Petrića da se trgne pred kraj prvog dela igre, najpre je Rikardo u 41. minutu imao veliku šansu, kada je njegov udarac zaustavio Koval, ali četiri minuta kasnije, golman Šerifa je apsolutno bio nemoćan. Crno-beli su istrčali sjajnu kontru, bila je to „tri na tri“ situacija, lopta je stigla do Gomeša na levoj strani, ušao je unutra, lepo šutirao i svom timu doneo prednost. Sreća je u toj situaciji pogledala srpsku ekipu, pošto je na putu ka golu, lopta zakačila defanzivca domaćih i tako prevarila golmana.

A onda na početku drugog dela igre, Partizan se suočio sa neplaniranim problemom. Zbog nespretnog starta, crveni karton je dobio štoper Parnog valjka, Igor Vujačić. Snažni Crnogorac je neoprezno startovao nad protivničkim fudbalerom, pa je nakon VAR intervencije, glavni arbitar je iz džepa izvadio crveni karton, iako je prvobitno Vujačiću pokazao samo žuti karton.

U 60. minutu, malo je falilo da crno-beli dupliraju prednost, Menig je ušao u sjajnu šansu, lepo šutirao, ali se golman Šerifa pobrinuo da rezultat u toj situaciji ostane nepromenjen, piše Kurir.

U nastavku igre, domaći fudbaleri su imali kontrolu na terenu, pokušavali su da što pre stignu do izjednačujućeg gola, ali je poslednja linija Parnog valjka bila veoma disciplinovana, i uspešno otklanjala svaku potencijalnu opasnost.

Tako su crno-beli ostvarili veliku pobedu u Moldaviju, i olakšali sebi posao u prestonici Srbije. Revanš se igra u Beogradu za sedam dana, kada će fudbaleri Partizana pred svojim navijačima juriti plasman u osminu finala Lige konferencija.

Šerif – Partizan: 0:1, Rikardo 45. minut

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare