HRVATI NISU RAZUMELI PESMU MOLITVA! A evo koliko poena su nam dali na EVROVIZIJI: Oglasila se Marija i poručila samo JEDNO

Marija Šerifović i njena pobeda na Evroviziji 2007. godine bila je tema ovogodišnje „Dore“, hrvatskog takmičenja za evrovizijskog predstavnika u Liverpulu.

Voditelji „Dore“ izazvali su burne reakcije zbog komentara na račun Marije Šerifović i njene pobedničke pesme „Molitva“.

– Jedna takva zove se „Molitva“. Čak je i pobedila na Evrosongu. Doduše, nije bila naš predstavnik, ali smo razumeli pokoju reč te pesme – rekao je voditelj izbora za Evrosong.

Voditelji HRT
foto: PRINTSCREEN INSTAGRAM

Ovim povodom oglasila se i sama Marija, koja je na svom Instagram storiju podelila deo snimka u kome se spominje, te napisala:

Marija Šerifović
foto: PRINTSCREEN INSTAGRAM

– Zatrpan mi je DM, ljudi sve je kul. Samo se radi o nedovoljnoj duhovitosti. Uvek je problem u nedostatku talenta – napisala je pevačica, a potom i objavila snimak iz 2007. godine, kada je Hrvatska Srbiji u finalu Evrovizije dala maksimalnih 12 poena, uz jasnu poruku: „Samo ljubav“.

Marija Šerifović
foto: PRINTSCREEN INSTAGRAM

Podsetimo, nakon pobede gurpe Let 3 na hrvatskoj „Dori“ digla se bura u čitavom regionu, ali i u Evropi.

Fanovi Evrovizije su masovno na društvenim mrežama komentarisali ovogodišnje hrvatske predstavnike i njihov kontroverzni nastup, ali i pesmu.

Štaviše, većina je tražila da se Hrvatska diskvalifikuje sa Evrovizije.

Let 3, Dora
foto: Komunikacije HRT

„Odmah diskvalifikujte Hrvatsku ili barem pesmu“, „Želim Hrvatskoj nula bodova na Eurosongu“, „Hrvati, šta ste to napravili? Ako se ovo kvalifikuje u finale, biću jako uzrnemiren“, „Šta nije u redu s vama?“, „Nova godina, novi neprolazak Hrvatske u finale“, „Je li Hrvatska namerno pokušava da sabotira svoje šanse na Eurosongu?“, „Druge države se barem trude“, neke su od kritika.

Osim nastupa i same pesme, reakcije u regionu izazvala je i izjava članova grupe Let 3.

– ŠČ je s jedne strane ulaz u korene civilizacije, jer je ŠČ stara hrvatska reč, glas i slovo, barem 3.000 godina starije od prvog pisma Sumera. Za one koji nisu čuli za Sumere, ŠČ je i hiljadama godina starija od pismenosti u Srbiji, a i Čačku – rekli su u svom stilu za hrvatski „24sata“.

Inače, slova Š i Ć uvedena su reformama, najpre u češki i slovački jezik u 15. veku, a u srpski, hrvatski i slovenački jezik slovo Č je uveo Ljudevit Gaj u 19. veku u abecedu iz češke abecede.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare