UBIJENE SESTRE NISU SAHRANJENE NI POSLE SKORO MESEC DANA: Jelisaveta i Gordana biće ispraćene na večni počinak po ovim pravilima!

Jelisaveta Đ. (76) i njena rođena sestra Gordana Đ. (78) koje su brutalno ubijene u njihovom porodičnom stanu na Bežanijskoj kosi još uvek nisu sahranjene, jer nemaju nikog od rodibine.

– Sestre koje su ubijene nisu imale porodicu i bliže rođake, pa je tako slučaj oko njihove sahrane preuzeo Gradski Centar za Socijalni rad koji u ovom periodu zapravo pokušava da nađe nekoga od rođaka ubijenih – kaže izvor Kurira i dodaje:

– Ukoliko se u roku od 30 dana od smrti osobe ne pojave rođaci pokojnika, koji bi preuzeli telo i obavili sahranu, pokojnik se sahranjuje o trošku opštine na kojoj je živeo.

Kako sagovornik objašnjava, u tom slučaju pogrebno preduzeće preuzima telo iz kapele i dostojanstveno sahranjuje pokojnika.

– Opština pokriva troškove sahrane, koje kasnije naplaćuje od nepokretne imovine pokojnika, tako što pretežno rasproda imovinu. Inače, ukoliko se nakon sahrane ipak pojave rođaci, oni su dužni da snose troškove sahrane, piše Kurir.

Podsetimo, dvostruko ubistvo otkriveno je 21. januara u Ulici Marka Pola na Bežanijskoj kosi, gde su sestre poslednje dve godine živele zajedno. Naime, ubica sestara je Goran Đ. (37) koji je navodno bio u vezi sa Jelisavetom, a nekoliko dana nakon što je zločin otkriven on je izvršio samoubistvo tako što je sebi pucao u glavu, na jednom parkingu. U automobilu je ostavio i oproštajno pismo.

– Obdukcija je pokazala da su sestre imale posekotine po vratu, kao i da je Gordana imala povrede po glavi, koja je navoidno bila smrskana od udaraca. Rođene sestre su navodno nađene zaklane na krevetima sa jastucima preko glave u odvojenim sobama – podseća sagovornik.

Sumnja se da je do zločina došlo na Božić, 7. januara, i da je Goran Đ. nakon zločina zaključao stan i sa sobom poneo kreditnu karticu na kojoj je bilo oko milion dinara jer su sestre prethodno prodale vredno porodično imanje. Sumnja se da je zločin počinio iz koristoljublja i da je ima kockarske dugove koje je morao da vrati.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare