POZNATI REPER I NJEGOV PRIJATELJ UPUCANI NA ULICI: Porodica i fanovi U ŠOKU, a OVO SU DETALJI tragedije

Jedan od vodećih južnoafričkih repera, popularno poznat kao AKA, ubijen je iz vatrenog oružja ispred restorana u gradu Durbanu.

Kiernan Forbs ubijen je zajedno sa svojim bliskim prijateljem, kuvarom i preduzetnikom Tebelom „Tibzom“ Motsoaneom, prenosi BBC.

Pretpostavlja se da su bili na putu prema noćnom klubu povodom proslave Forbsovog rođendana kada su upucani. Motiv ubistva trenutno se istražuje.

Policijski portparol Robert Netšiunda rekao je za BBC da su reper i njegov prijatelj išli do svog automobila, kada su im prišla dvojica naoružanih muškaraca koji su ih upucali iz neposredne blizine. Napadači su potom pešice pobegli s mesta događaja, piše Kurir.

Forbs je započeo svoju muzičku karijeru kao deo rep grupe Entiti pre nego što je započeo svoju solo karijeru, osvojivši nekoliko nagrada u Južnoj Africi. I međunarodno je poznat, te ima nekoliko nominacija za nagradu Black Entertainment Television (BET) u SAD, kao i MTV Europe Music Award.

Nekoliko sati pre smrti, 35-godišnjak je objavio vest na društvenim mrežama o svom nadolazećem albumu, „Mass Country“, koji je trebalo da bude objavljen kasnije ovog meseca.

„Nama je Kiernan Džarid Forbs bio sin, brat, unuk, nećak, rođak i prijatelj, i što je najvažnije, bio je otac voljenoj ćerki Kairo“, napisali su Forbsovi roditelji na društvenim mrežama.

„Mnogima je bio AKA, Supa Mega, Bhova i mnoga druga imena koja su mu nadenuli obožavatelji iz ljubavi. Naš sin je bio voljen i uzvratio je ljubav“, dodali su.

Motsoane, koji je takođe bio AKA-in bivši menadžer, opisan je na društvenim mrežama kao „pravi džentlmen“. Južnoafrička Republika ima jednu od najvećih stopa ubistava u svetu i pucnjave nažalost nisu neuobičajene.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare