NEMANJA VIDIĆ POTPUNO OTVORENO ZA ENGLESKE MEDIJE: Želim da budem neko ko može da utiče na fudbal!

Slavni srpski fudbaler Nemanja Vidić govorio za britanske medije u trenutku kada mu se u srpskom fudbalu daju male šanse za mesto predsednika FSS.

U opširnom intervjuu za „Inews“ govorio je o Mančester junajtedu, Premijer ligi, ali i temi koja ovdašnju javnost najviše zanima – izvori u FSS.

Želim da budem neko ko može da utiče na fudbal i da mu donese nešto, iz perspektive navijača i igrača. U Srbiji postoje različiti izazovi. Potrebni su nam konkurentni ljudi na odgovornim ulogama. Mislim da u fudbalu ima mnogo novca, tako da na pozicijama sportskih direktora, skauta morate imati stručnjake, koji će vam pomoći da dobijete ono što želite„, rekao je Vidić.

Vidimo da tržište transfera postaje ludo, mislim da moramo više da se vratimo razvoju igrača, a a manje kupovini finalnog proizvoda. Sada možemo da vidimo da neki klubovi imaju problema sa Finansijskim fer plejom jer troše mnogo novca. Novca ima, ali moramo da imamo određene principe da i dalje moramo da proizvodimo igrače i da imamo domaću bazu. Zato mislim da bivši fudbaleri moraju više da budu uključeni u ove programe kako bi podržali posao i ljude koji daju novac„, smatra nekadanji fudbaler Srbije, pa nastavlja:

Ako vidite u kom pravcu fudbal ide, mislim da nam je potrebno da više bivših fudbalera budu uključeno. Poslednjih 10, 15 godina fudbal sve više postaje biznis. Moramo da pronađemo ravnotežu i balans. Mislim da moramo da imamo više fudbalera na važnim pozicijama u fudbalskom ekosistemu kako bi mogli da utiču, predstavljaju i razumeju sadašnje fudbalere i fudbal u celini“, objasnio je Vidić, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare