„NASTAVLJAMO DA MELJEMO!“ Šojgu bacio Zapad U OČAJ, Rusi ZBRISALI HILJADE Ukrajinaca, NATO oružje od male POMOĆI, sve što je stiglo – UNIŠTENO! 

Ruske snage nastavljaju da „melju“ naoružanje koje Zapad isporučuje Kijevu, a ukrajinske snage su u januaru izgubile preko 6.500 vojnika, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu

„Grupe ruskih snaga nastavljaju da melju sve naoružanje i tehniku koje se isporučuje Kijevu – kako na rutama isporuka, tako i na borbenim položajima“, rekao je Šojgu.

On je ocenio da je zapadna vojna pomoć Ukrajini bez presedana, ali da uprkos tome protivnik trpi značajne gubitke.

„Samo u prvom mesecu ove godine njihovi gubici su preko 6.500 vojnika, 26 aviona, sedam helikoptera, 208 dronova, 341 tenk i druge oklopne tehnike, 40 borbenih vozila za višecevne raketne bacače“, rekao je Šojgu, prenosi Informer.

Po njegovim rečima, SAD i njihovi saveznici pokušavaju da maksimalno produže sukob u Ukrajini.

„Zbog toga su počeli da ispor učuju teško ofanzivno naoružanje Kijevu i otvoreno pozivaju Ukrajinu da zauzima naše teritorije. Takvi koraci faktički uvlače zemlje NATO-a u sukob i mogu da dovedu do nepredvidivog nivoa eskalacije“, poručio je Šojgu. 

Ukrajina shvata da ne može da pobedi Rusiju vojnim putem, zato nastavlja sa taktikom zastrašivanja u novim regionima Rusije, izvodeći napade na civilno stanovništvo, ocenio je ruski ministar odbrane.

Šojgu je ocenio da o „varvarskoj prirodi ukrajinskog rukovodstva“ govori i to što Kijev nije želeo da prekine granatiranje ni na Božić.

„Oružane snage Ukrajine su u tom periodu cinično intenzivno granatiranje naselja. Protivnik je izveo više od 550 artiljerijskih i minobacačkih napada“, rekao je on, istakavši da je ukrajinska artiljerija suzbijana uzvratnom vatrom ruske vojske.

Šojgu je poručio da će ruske snage nastaviti da osiguravaju bezbednost ruskih građana u novim regionima kao i da štite stanovnike Ukrajine od genocida kijevskog režima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare