GRADONAČELNIK ŠAPIĆ: Novi vrtić na Bežaniji prati ubrzani razvoj tog dela grada

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas novoizgrađeni vrtić „Iskrica” na Bežanijskoj kosi i tom prilikom istakao da se izgradnjom ovog objekta izašlo u susret ubrzanom razvoju tog dela grada.

Šapić je rekao da je veoma zadovoljan završetkom radova, izgledom i opremljenošću vrtića, te podsetio da je Bežanijska kosa deo grada koji se razvija izuzetno brzo, uz povećanje broja stanovnika.

– Zbog toga je postojala potreba za novim vrtićem u ovom delu grada. Vrtić je izgrađen po najsavremenijim standardima, zauzima površinu nešto manju od 2.000 kvadrata, a opremljen je izuzetno kvalitetno. Ipak, ono što je najvažnije jeste to da će već posle praznika naredne nedelje deca početi da pohađaju vrtić u ovom objektu. Spiskovi su, ukoliko sam dobio pravu informaciju, već završeni i trebalo bi uskoro da počnemo sa potpisivanjem ugovora. Potrudićemo se da u narednom periodu napravimo realni plan broja vrtića koje ćemo u sledeće dve do tri godine izgraditi i otvoriti. U toku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju nekoliko vrtića, ali ću o tome više pričati kada ti procesi budu gotovi, jer moramo stajati iza svojih reči – rekao je Šapić.

Gradonačelnik je naglasio da će od septembra vrtići, državni i privatni, biti u drugačijem statusu kada su u pitanju troškovi koje imaju roditelji.

– Očekujemo da će doći do povećanja broja dece kako u državnim tako i u privatnim vrtićima. Takođe, očekujem da će u naredne dve do tri godine još veći broj roditelja i dece moći da koristi pogodnosti koje im je Grad Beograd obezbedio – dodao je Šapić, prenosi Kurir.

On je podsetio na prošlonedeljno otvaranje Centra za boravak dece i omladine ometene u razvoju.

– Na izgledu i opremljenosti te ustanove, kao i novog vrtića na Bežaniji, mogu da nam pozavide i mnogo razvijenije i bogatije zemlje. Beograđani i njihova deca to u svakom slučaju zaslužuju. Moramo da vodimo računa i o zaposlenima u predškolskim ustanovama, jer je rad sa decom najlepša, ali i jedna od najtežih stvari – poručio je Šapić.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić je rekao da je Sekretarijat obezbedio novac za opremanje kuhinje i nameštaj u jednom delu vrtića.

– Sekretarijat će nastaviti da učestvuje u ovakvim projektima i nadam se da ćemo ubuduće imati priliku da otvorimo još novih objekata – istakao je Radić. Direktorka PU „11. april” Jelena Dubljević rekla je da je kvart u kojem se vrtić nalazi miran i veoma lep za boravak dece.

– Fondacija Novaka Đokovića je kompletno opremila dečje sobe, donirali su i igračke, dok je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu opremio preostali deo vrtića – navela je ona i dodala da će novi vrtić doprineti smanjenju liste čekanja za upis dece u predškolsku ustanovu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare