Danas je odigran humanitarni turnir u vaterpolu „Da Lazar pobedi“ u organizaciji opštinskog odbora SNS Palilula /FOTO/

Danas je u organizaciji opštinskog odbora Palilula Srpske napredne stranke odigran humanitarni turnir u vaterpolu „Da Lazar pobedi“ na bazenu sc Tašmajdan od 14 časova.



Lazar Živanović, koji ima samo 14 godina živeo je uobičajenim životom jednog dečaka, trenirao košarku i plivanje i uživao u druženju sa vršnjacima. Imao je snove i planove,a onda je srećno detinjstvo četrnaestogodišnjeg dečaka bez prethodnih zdravstvenih problema iznenada prekinula strašna dijagnoza.

Na žalost, Lazaru je dijagnostikovan tumor na mozgu.

Operisan je na neurohirurškoj klinici u Beogradu 15.07.2022. godine. Tumor je prouzrokovao slabost desne ruke i noge, koja je i pored svakodnevne fizikalne terapije i dalje prisutna.

Podvrgnut je standardnom protokolu lečenja na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije gde je primao radio i hemioterapiju. Ovim su opcije za lečenje u našoj zemlji iscrpljene.

S obzirom na težinu dijagnoze neophodno je da Lazar što pre nastavi lečenje na klinici u inostranstvu gde se predlaže još jedna hirurška intervencija i primena personalizovanih terapija inovativnim lekovima i vakcinama.

Porodica je do sada uspešno plaćala troškove lečenja u Srbiji i inostranstvu, i uprkos svemu nastavljaju borbu svakim danom još odlučniji da Lazar dođe do konačnog izlečenja, ali im je zato potrebna pomoć u ovoj nemilosrdnoj borbi.

Lazara čeka utakmica života,
hitna operacija na mozgu, u Turskoj.

Igraćemo još za Lazara, i na terenu i u bazenu.

Najjači smo zajedno, poručuju iz opštinskog odbora Palilula Srpske napredne stranke.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare