UZBUNA NA BRITANSKOJ NUKLEARNOJ PODMORNICI! Primetili su da je kod reaktora otpao šraf, kad su malo bolje zagledali odmah pozvali KOMANDU! Naređena HITNA ISTRAGA! 

Komanda britanske mornarice naredila je hitnu istragu nakon što su radnici na podmornici Vangard super lepkom fiksirali polomljene šrafove u komori nuklearnog reaktora i time rizikovali katastrofu


„Popravke“ na vitalnim rashladnim cevima otkrivene su tek kada je jedan vijak otpao tokom provera na HMS Vanguardu od 16.000 tona, navodi britanski tabloid San.

Pojašnjava se da su polomljene glave sedam šrafova koji su držali izolaciju na cevima rashladne tečnosti reaktora jednostavno zalepljene nazad, što je pretilo katastrofom. Međutim, pre nego što je reaktor pokrenut punom snagom, jedan od vijaka je otpao – to je bio razlog za proveru.

Kako navodi San, britanski ministar odbrane Ben Volas je, nakon objavljivanja ove informacije, zahtevao sastanak i „garancije u vezi sa budućim radom“ kako bi se otklonio kvar, prenosi Informer.

Šteta je nastala tokom radova na rekonstrukcije i punjenja goriva u HMNB Devonport, Plimut. Inače, modernizacija podmornice trajala je četiri godine duže od planiranog i koštala je 300 miliona funti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare