„J*ja ću odseć’ ako ovaj mali ne bude broj 1!“ Kako je Ivanišević zapravo upoznao Novaka kao klinca – prve „varnice“ pokazale da su rođeni za tandem snova!/VIDEO/

Novak Đoković i Goran Ivanišević postali su pobednički tandem – nisu ni slutili da će do ovoga doći kad je osvajač 22 Grend slema bio dečko koji obećava.

Mnogo pažnje privukao je odnos između srpskog tenisera i Gorana Ivaniševića u ove dve nedelje. Njime su se posebno bavili hrvatski mediji, koji su konstatovali da je Đoković previše agresivan.

– Neeee. To je jednostavno izduvni ventil koji svaki emotivni igrač ima. Jednog dana kada je Novak bio u mojoj akademiji, imao je svega 14 godina, ja sam s Goranom igrao dva sata. Kazao sam Goranu – Ajde udari s ovim malim pet minuta. Tu su se prvi put upoznali, igrali su punih 25 minuta jer se Novak koncentrisao i odigrao fantastično. Goran je tada bio za njega zvezda. To između njih funkcioniše dobro, ovo je osmi grend slem koji su osvojili zajedno i mislim, daj Bože da to ide i dalje. Novak, ako je zdrav, naredne dve, tri godine može osvojiti još nekoliko grend slemova – presekao je legendarni Nikola Pilić ovu priču. 

Jednostavno – bilo je suđeno da se ovakvi emotivci i asovi u jedom trenutku sastanu. Ivanišević je u karijeri osvojio jedan Vimbldon kao igrač, a kao trener – u potpunosti se nadogradio i dodatno ostvario uz Novaka, piše Sportal.

Pitanje je dokle bi Goran stigao da je umeo bolje da kanališe emocije. Pamti se meč drugog kola na Samsung openu u Brajtonu iz 2000. godine između Gorana Ivaniševića i Hjung-Taik Lija, ostaće zabeležen i po tome što je IIvanišević slomo jedan, pa drugi reket… Polomio je i treći pa se desilo nešto neverovatno. 

Glavni sudija meča Geri Armstrong delio je opomene, na kraju je Ivanišević prišao: Geri, nemam više reketa. 

Armstrong mu je na to samo kratko odgovorio: Šta da ti kažem?!

Zbog nedostataka reketa, Ivanišević je postao prvi igrač u istoriji koji je predao meč jer je polomio sve rekete. 

– Mogao bih da odem i kupim nove rekete, ali mi se sada čini da bih i njih polomio – rekao je Goran tada, a sada se suočava sa sličnim besom u očima Novaka Đokovića. 

I sigurno vidi sebe u tim momentima i zato i trpi sve, ko može bolje da razume Novaka od Ivaniševića? 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare