NASMEJANI KOLJAČ ODGOVARA NA PITANJA BIVŠEG POLICAJCA Član klana koji je učestvovao u četiri zločina ispituje svedoka-okrivljenog, Lalić: „Dobio si roleksa za ubistvo u Crnoj Gori“

Pred Specijalnim sudom u Beogradu, danas se nastavlja suđenje pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, na kojem će, kao i juče Srđan Lalić, svedok-okrivljeni nastaviti sa odgovaranjem na pitanja.

15.00 „U Turskoj smo spavali u istom krevetu“

Janković: Gde se upoznajemo?

Lalić: U Barseloni u kući, neko špansko selo…Tu je bila laboratorija za uzgoj skanka, tad sam te upoznao, rekao si mi da se zoveš Sale, rekao si da si radio u službama. Čoveku treba vremena da te dobro upozna.

janković: Je l sam ti rekao pravo ime?

Lalić: Ne, zvali smo te i Šone.

Janković: je l ti ime rekao neko u policiji, tužilaštvu?

Lalić: Ne. U Turskoj smo spavali u istom krevetu…

janković: Ne sećam se. je l imaš neke slike?

Lalić: Ne, ti to ne dozvoljavaš.

janković: ja nemam slike, nemam Skaj.

14.46 Nastavlja se glavni pretres

Nastavak dokaznog postupka, nastavlja se sa ispitivanjem Srđana Lalića. Marko Budimir nema pitanja. Sudija je prozvala Nebojšu Jankovića, bivšeg policajca koji je kako se sumnja bio pripadnik organizovane kriminalne grupe koji je učestvovao u ubistvu Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Janković: Laliću da li si video na koji način se finansiraju navodne članove kriminalne grupe?

Lalić: Jesam, isplaćivao mi je Veljko belivuk. 10.000 i 5.000 evra

janković: Da li si video da neko mene finansira?

Lalić: Pa, bio ti je finansiran odlazak u Tursku. To je ono šta ja znam. Od strane Zvicera Belivuka i Miljkovića.

Janković: Mene niko nije finansirao.

Lalić: Ono što zasigurno znam, jeste da si dobio roleksa od 10.000 za ubistvo u Crnoj Gori, prenosi Blic.

janković: Tri stana su mi pretresena nema sata.

Janković: Da li sam i na koji način koristio infrastrukturu grupe?

Lalić: Kuću u Ritopeku, dan pre Ljepojinog ubistva si bio, Veljko je opalio 3 metka iz heklera. Ovaj čovek je pedantan i ozbiljan ratnik, precizan je. (misli na jankovića)

janković: da li mi je neko rekao za tovar sa kokainom da ću biti iosključen

Lalić: Nisam bio tu, u Francuskoj si zaustavljen, hladnokrvno si odreagovao, prevozio si kokain.

Pripadnike ozloglašene grupe u Specijalni sud dovezle su marice, a Žandarmerija kao i na svakom ročištu.

Lalić je na svako pitanje morati da odgovori s obzirom na to da je priznao krivicu i sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. To znači da pored tužioca, sudije, ali i advokata porodice ubijenih, pitanja imaju pravo da postavljaju svi sa optuženičke klupe.

Na jučerašnjem ročištu Lalić je odgovarao na pitanja Miloša Budimira, a dojučerašnji saradnici konstantno su ulazili u raspravu. Više o jučerašnjem ročištu pročitajte ovde.

vedok-okrivljeni je tokom ranijih svedočenja iznosio niz jezivih detalja o delovanju ove kriminalne grupe – kako je ona nastala, na koji način su likvidirali ljude, otkrio je još pet zločina čije ubice i dalje nisu pronađene. Lalić je govorio i na koji način se finansirao klan, kako je droga deljena ali i pravljena na stadionu Partizana u Humskoj ulici. On je ponovo opisivao ubistvo Gorana Veličkovića, zvanog Goksi, za čije se ubistvo sumnjiči ova kriminalna grupa, ubistvo Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića. On je govorio na koji način su likvidirani Mile Radulović Kapetan, Adis Spahić i Damir Hodžić, Aleksandar Šarac, Miloš Perunčević i Rista Kapetan. Lalić je otkrivao i na koji način su svoje žrtve mamili u kuću strave u Ritopeku i šta je sve radio u šteku na stadionu Partizana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare