PUTIN JE OTVOREN ZA KONTAKTE SA ŠOLCOM: Oglasio se portparol Kremlja, otkrio da li je ruski predsednik ZAKAZAO RAZGOVOR 

Ruski predsednik Vladimir Putin otvoren je za kontakte sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, iako nije zakazao telefonski razgovor sa njim, rekao je danas portparol Kremlja Dimitrij Peskov.

„Za sada nema dogovorenih razgovora sa Šolcomu u rasporedu. Putin je bio i ostaje otvoren za kontakte“, rekao je Peskov za RIA Novosti, prenosi Rojters.

Berlin je prošle nedelje saopštio da će poslati 14 svojih tenkova Leopard 2 u Kijev i da odobrava savezničkim evropskim državama da tenkove nemačke proizvodnje pošalju u Ukrajinu.

Ovo saopštenje, nakon čega je ubrzo usledilo američko obećanje tenkova M1 Abrams Kijevu, razbesnelo je Kremlj.

Šolc je je u intervjuu za nemački dnevni list Tagespigel (Tagesspiegel) koji je objavljen danas rekao da „takođe želi da razgovara sa Putinom jer je to neophodno“.

„Na Putinu je odgovornost da povuče trupe iz Ukrajine kako bi okončao ovaj užasni, besmisleni rat koji je već koštao stotine hiljada života“, izjavio je Šolc.

Putin i Šolc su poslednji put razgovarali telefonom početkom decembra. Ruski lider je tada rekao da je nemačka i zapadna linija prema Ukrajini „destruktivna“ i pozvao Berlin da preispita svoj pristup.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare