KOCKANJE sa SRCEM! Ova aktivnost može da dovede do infarkta, apeluju kardiolozi! 

Verovatno ste mnogo puta čuli da se srčanim bolesnicima preporučuje savetovanje s lekarom pre nego što započnu neki program fizičke aktivnosti…

Ako imate kardiovaskularnih problema, dijabetes, bolest bubrega ili ste trenutno na nekom režimu fizičke aktivnosti, trebalo bi da razgovarate s lekarom, pre nego što se opredelite za čišćenje snega ispred svog doma, savetuje Američka asocijacija za srce. 

Možda će vas iznenaditi, ali upozorenja koja se odnose na čišćenje snega, vrede i za korištenje mašine za čišćenje snega. I to se takođe smatra zahtevnom fizičkom aktivnošću, iako bi barem u teoriji, trebalo da bude lakši zadatak, jer deo posla ipak odrađuje mašina, piše newsroom.heart.org.

Kardiolozi preporučuju da osobe koje su bile podvrgnute bajpasu ili koronarnoj angioplastici, ili koje su već preživele srčani ili moždani udar, ne čiste same sneg. Tu uključuju i sadašnje i bivše pušače, osobe s dijabetesom, gojazne osobe, osobe s hipertenzijom, povišenim holesterolom i osobe koje inače nisu fizički aktivne. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare