UŽAS U NOVOM SLANKAMENU: Kuji pucali u glavu dok je dojila štence?! Podnete krivične prijave protiv predsednika MZ i lovca

Predsednik mesne zajednice Novi Slankamen Boris Drača u utorak je dao dozvolu lovcu Aleksandru Škari da kuji, dok je dojila štence, puca u glavu, tvrde meštani i članovi udruženja „Solidarno za životinje“, koji su snimak iz napuštene kuće u Svetosavskoj 38, gde se bezdušni čin desio, objavili na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi da su mesto na kojem je životinja ležala kao i zid poprskani krvlju.

– Boris Drača, predsednik mesne zajednice Novi Slankamen i lovac Aleksandar Škara upali su na privatni posed i iz puške ubili kuju koja je ležala sa štencima i dojila ih. Pucano joj je u glavu i bukvalno je iste sekunde ostala mrtva. Štenci su uklonjeni, odneli su ih komunalci – čuje se ženski glas na video-zapisu.

Žena koja je snimala taj video je za Kurir rekla da su pomenuta dvojica došla i rekla da se psi moraju „ukloniti“:

– Lovac je ušao u pomoćno dvorište, gde je ležala kuja sa svoja tri šteneta, koji su stari svega nekoliko dana. Pucano joj je u glavu. Zatim su ubili još dva psa ulična, jednog su živog poveli, kao i troje štenaca.

Jedan od zaštitnika životinja napisao je i da su Drača i Škara ubili još nekoliko pasa u selu i štence stare nekoliko nedelja, da su pucali na pse po ulici i da su tako ugrozili stanovnike sela.

Uznemirujuće

Štenci u zamrzivaču

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući video-snimak na kom se vidi kako žena iz kese vadi štence koji su navodno pronađeni u zamrzivačima. U opisu videa navodi se da je prizor snimljen u štenari u Boru, ali nije poznato kada je snimak nastao. Na videu se vidi da se u kesama nalaze tri šteneta koja su imala evidentne povrede na telu. Sudeći po izgledu i veličini, štenci su stari svega mesec-dva.

Boris Drača potvrdio je da je udruženje protiv njega i Škara podnelo krivičnu prijavu i da je bio u policiji. On negira ono što mu se stavlja na teret.

– Na adresi Svetosavska 38 nalazi se napuštena kuća u kojoj se sakupljaju psi lutalice. Gotovo svakodnevno sam imao prijave meštana da su ti psi napadali starije, decu, životinje... Prošle nedelje sam kontaktirao s nadležnima da dođu kako bismo rešili problem. Došli su početkom sedmice i zatražili od mene da im pokažem gde se nalazi kuća. Kod mene je tada bio moj prijatelj, koji je inače lovac i koga je trebalo da odvezem njegovoj kući. On je krenuo s nama, ali nije imao pušku. Mi nismo ulazili u tu napuštenu kuću, već samo pokazali gde se nalazi – tvrdi Drača:

Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija

Osuđujem svako nehumano ponašanje

Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija, kojoj pripada MZ Novi Slankamen, ističe za Kurir da osuđuje svaku zloupotrebu i nehumano ponašanje prema životinjama.

– Ono što mogu da tvrdim, jer sam i sam lovac, jeste da su lovci ljudi koji vole životinje i prirodu. Nije na meni da ustanovim krivicu, udruženja za zaštitu životinja mogu da se obrate nadležnima i podnesu prijave – rekao je Gak i dodao da Inđija ima ogroman problem sa psima lutalicama:

– Imamo 14.000 vikendica, vikendaši često ovde ostavljaju na hiljade štenadi. Imamo komunalne službe, ali one ne mogu da postignu da reše sve probleme. Smatram da udruženja za zaštitu životinja treba da se pozabave i time pa da edukuju ljude da vole životinje, a ne da ih ne bacaju i ostavljaju na ulici.

– Nadležni su pse uspavali nekim opijatima. Ne znam kako se to radi i nisam bio unutra da to vidim. Krvavi tragovi koji se vide na fotografijama i snimcima na društvenim mrežama možda su nastali kada su se psi međusobno davili zbog neke hrane.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare