SRBIN NAPADNUT U SUVOM DOLU: Kamenovali automobil bivšeg policajca, jedva uspeo da pobegne!

Automobil kojim je upravljao Srbin Saša Blažić kamenovan je večeras od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu potvrdio je za Kosovo onlajn sam Blažić.

Blažić kaže da je uspeo da pobegne i dođe do svoje zgrade u Suvom Dolu jer je ubrzao kada je počelo kamenovanje.

– Išao sam za Severnu Mitrovicu, prebacio sam ćerku autom i u povratku sam video grupu momaka na raskrsnici u blizini džamije u Suvom Dolu. Bilo je njih 6-7 i video sam da se saginju pa sam pretpostavio da se saginju za kamenje. Kada je počelo kamenovanje ubrzao sam i čuo lupanje kamenja o auto. Bar desetak kamenica su pogodila automobil. Bogu hvala nisam povređen – kaže Blažić.

On ističe da je bivši pripadnik „kosovske policije“ i da nikada ni sa kim nije imao problema.

– Devet godina živim u Suvom Dolu. Nikada nisam imao problema. Sada su me napali samo zato jer su primetili da je auto koji vozim „pasat“ registarskih oznaka KG i ja sam siguran da su me zbog toga napali. Radio sam u policiji, išao sam po celom Kosovu (i Metohiji) i nikada nikom ništa nažao nisam uradio – tvrdi Blažić.

Da podsetimo Srbi u mešovitom naselju Suvi Do u Severnoj Mitrovici danima su izloženi pritiscima i pretnjama od strane Albanaca, a nakon prebijanja maloletnog Lazara Milentijevića sinoć su nepoznate osobe pucale vatrenim oružjem u ovom naselju. Srbi se osećaju uplašeno i uznemireno jer su incidenti učestali, a vinovnici incidenata najčešće ostaju nekažnjeni.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare