Partizan slavio u crveno-belom Pioniru: Zvezda ispustila šansu da se vrati u meč!

Treći večiti derbi nam je doneo izvanrednu utakmicu

Košarkaši Partizana su došli do pobede nad Crvenom zvezdom (78:79) u okviru 21. kola Evrolige.

Crno-beli su posle velike borbe kao gosti u crveno-belom “Pioniru” uspeli da izađu kao bolji i zasluženo su odneli prvi trijumf u večitim derbijima ove sezone.

Mnogo bolje je sam meč otvorila Crvena zvezde, pošto svoje prve poene postiže sa linije tri poena. Prvo je Nedović bio precizan iza linije 6.75, a potom Vildoza.

Ipak, to nije sprečio Partizan da zaigra onako kako se dogovorio u svlačionici. Čvrsta odbrana i sjajna igra Dantea Egzuma spolja i Matijasa lesora unutra omogućile su crno-belima da se odvoje.

Tim Željka Obradovića je nastavio sa agresivnom odbranom zbog čega je u jednom momentu čak imao +8, ali je završnica crveno-belih na krilima Luke Vildoze omogućila da se na pauzu ode sa dva poena zaostatka.

U drugoj deonici je Partizan zaigrao još bolje i sigurnije, Naneli otvara trojkom ovu četvrtinu što su bili prvi poeni na obe strane.

Odlična odbrana Smailagića, koji povlači kontru nakon krađe i ubacuje svoje prve poene. Odlično drži Zvezda ofanzivni skok, sada iz druge šanse pogađa Filip Petrušev.

Do kraja prvog poluvremena crno-beli su uspeli da se se malo odvoje od večitog rivala i sa mirnijom prednošću od +8 odlaze na pauzu.

Izvanredno otvaranje je Crvena zvezda imala u trećoj deonici. Nakon jednog na prvi pogled izgubljenog napada, Vildoza je sjajno pronašao Luku Mitrovića za njegove prve poene.

U tim momentima domaćin je imao sjajnu seriju preko Dobrića, ali je sve presekao Dante Egzum pošto crno-beli par minuta nisu uspeli da pogode ništa.

I kada je izgledalo da šampion ABA lige može da okrene sve u svoju korist trojke Avramovića i Ledeja su ih ponovo udaljile od mogućeg preokreta pred poslednjih deset minuta.

Za razliku od treće na početku četvrte deonice videli smo dosta poena, koševi Smailagića i Ledeja, kao i dve trojke Ognjena Dobrića za egal utakmicu u finišu.

Odlična četvrtina Zeka Ledeja koji ubacio veći deo svojih poena upravo u ovom periodu, brzo je stigao odgovor Zvezde preko Vildoze i šuta za tri poena.

Na kraju je završnih par minuta mnogo bolje odigrao Partizan zbog čega je zasluženo ondeo pobedu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare