„USKORO OSTAJETE BEZ MORA!“ Kijev tražio podmornice od Zapada, Medvedev im poslao poruku!

Kijevski režim uskoro će ostati bez pristupa moru, napisao je zamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući objave da je Ukrajina tražila od Nemačke podmornice

„Sada je neki idiot izjavio da im trebaju avioni i…podmornice. Dobro, avioni su nekako razumljivi. Istina, normalnih pista praktično nema, a ukrajinsko nebo smo mi zatvorili. Sada su podmornice već ozbiljna stvar. Posebno imajući u vidu da kijevski režim uskoro uopšte neće imati more. Onda će morati da sede u čamcu nasred Dnjepra, učeći da sviraju sa muzikalnim starateljima besmrtnu (pesmu Bitlsa) ‘Žuta podmornica’. Iako će podmornica biti, očigledno, žuto-plava“, napisao je Medvedev na njegovom Telegram kanalu.

Prethodno je „Špigl“ saopštio da zamenik ministra inostranih poslova Ukrajine Andrej Meljnik traži od Nemačke da isporuči Ukrajini lovce, borbene brodove i podmornice.

Nemačka je juče donela odluku da pošalje Ukrajini tenkove „leopard 2“. Portparol nemačke Vlade Štefen Hebeštrajt rekao je da je odluka doneta nakon intenzivnih pregovora Nemačke sa najbližim evropskim i međunarodnim partnerima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare