Nadal pred katastrofom: Rafa ispao iz Top 5, preti mu najgori pad u poslednjih 18 godina!

Španski teniser Rafael Nadal neslavno je završio učešće na Australijan Openueliminacijom u drugom kolu, a to će ga žestoko koštati pozicije na ATP listi.

Nadal je branio titulu od prošle godine, pa je izgubio čak 1955 bodova, pa mu je i ranking postao problem uz povredu koju je zaradio u meču sa Mekenzijem Mekdonaldom koji ga je izbacio sa turnira u Melburnu.

Ono što je sigurno jeste da će Nadal na početku sledeće nedelja ugledati listu na kojoj se nalazi na šestoj poziciji i nijedan rezultat do kraja Australijan Opena to ne može da promeni.

To znači da se Rafa sada nalazi na ivici najgoreg plasmana u poslednjih šest godina, jer je u januaru 2022. i januaru 2017. godine bio na šestom mestu. Kratko, dve nedelje, je između toga svega gledao ostatak karavana sa sedme pozicije.

Niko nije branio toliko bodova u januaru koliko je morao španski teniser. Za razliku od njega, zbog čitave nepravde prošle godine, Novak nije branio niti jedan poen, a osvajanjem titule na Grend slemu u Australiji, za šta su mu ostala još dva koraka, sigurno bi ponovo preuzeo prvo mesto na svetu.

Ono što još više mora da brine Nadala jeste to što neće zbog povrede moći da brani bodove u narednom periodu. A, mnogi ih je.

On je, po primarnom rasporedu, odlučio da igra Dubai umesto Akapulka gde je igrao finale prošle godine, ali je sada otkazao i takmičenje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Stiže i Indijan Vels iz serije 1000 gde je takođe izgubio u finalu, a ukoliko ni to ne bude igrao, kao što je totalno realna situacija, prvi put će se naći izvan Top 10 nakon 18 godina.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare