„UMORAN SAM, MORAM DA IDEM, SVEGA MI JE DOSTA“: Ovo su bile poslednje reči Tošeta Proeskog! BALKAN PATI ZA NJIM!

Toše Proeski tragično je preminuo 16. oktobra 2007. godine, a na današnji dan, 25. januar, pevač bi proslavio 42. rođendan.

Prisećamo se poslednjeg intervjua koji je Toše dao svega nekoliko sati pred smrt u emisiji na makedonskoj televiziji Vrteleška. Inače veseo i pozitivan, Toše je tokom razgovora bio vidno neraspoložen, umoran i ispričao je kako se teško nosi sa slavom.

Zar ne želiš malo da se skloniš od svega?

„Želim ali ne mogu. Mašinerija me stavila, kako kažu, u bubanj i gotovo. Nema povratka. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja. Putovanja u Zagreb, pa nazad, putovanje u Australiju… Svega mi je do ovde“, pokazao je Toše rukom preko glave i dodao:

„Pravim greške kao svaki normalan čovek svakodnevno. Nisam bezgrešan, svetac, niti anđeo, daleko sam od toga, ali sam daleko i od ružnih priča koje mi se pripisuju otkad sam poznat.“

Pevač je rekao i da ima strah da ga devojke žele samo zato što je slavan, a ne gledaju kakav je zaista.

„Nije to prijatno… Ni novac, ni automobili niti išta drugo nije presudno za ljubav… Znam koje su prave vrednosti. Želim takvu devojku.“

Sve svoje slobodno vreme poslednjih meseci koristio je da ode u Kruševo i druži se sa starim prijateljima, kojih je imao puno.

„To me jako spušta na zemlju. Ne verujem u nova prijateljstva jer sam imao loše iskustvo, sa starim prijateljima sam siguran“, zaključio je on.

Pokazao je voditeljima kako je baš nedavno povredio koleno, jer je sa lokalnim klubom igrao odbojku. Ispričao je i da mu smeta prebrzi tempo života, obruč koji je oko njega.

„Želim u šetnju, u kupovinu, uveče u kafić, ali ne mogu. Pre desetak dana šetao sam ispred izloga i shvatio da više od šest-sedam godina nisam izašao, prošetao gradom i rekao: Ovo mi se sviđa. Ući ću i kupiti. Misliš da ne želim? Želim kao i svi normalni ljudi“, obratio se tužno voditeljki, prenosi Kurir.

Pričao je o svojim roditeljima kao velikim životnim uzorima. Ljiljanu Petrović nazvao je drugim majkom i rekao kako je srećan što je uz njega.

Na pitanje da li je zaljubljen nije odgovorio jer, kako je rekao, „želi da zaštiti bar jedan deo života“. Na pitanje u kakvom je odnosu sa rukometašicom Andrijanom Budimir postalo mu je neprijatno.

„Često smo zajedno. Kao prijatelji. Vreme čini svoje. Ako bude novosti, obavestiću vas na vreme.“

Voditelji su mu poželeli srećan put do Zagreba, prijatno snimanje novog spota, a on se nasmejao i ispravio ih da se radi o dva spota.

„Ti znaš koliko te volim. Zlato moje, čuvaj mi se!“, rekla je pevaču dirnuta voditeljka i izgrlila ga, pa dodala: Nemoj da deliš energiju na sve strane.

„Moram“, kratko je odgovorio Toše na samom kraju i otišao zauvek.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare