Srbija potpisala ugovor sa još jednom bankom ćelija iz inostranstva: Direktorka RFZO navodi zašto je to bitno

Srbija je potpisala ugovor sa bankom ćelija iz Češke, rekla je danas na konferenciji za medije direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić, prenosi Telegraf.

U prostorijama Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, govorilo se o uvozu prvih šest paketa sa po šest ćelija za prijavljene parove i singl žene.

Do sada je prijavljeno oko 500 parova, od čega su oko 10 odsto žene bez partnera. Kako Škodrić objašnjava, taj podatak je neprecizan jer je aplikacija napravljena tako da se žene prijavljuju i u ime parova i u svoje ime, ali će to u skorašnjem predstojećem periodu biti precizirano.

Objašnjava da je do juče Srbija imala ugovore sa jednom bankom ćelija iz Španije i dvema bankama iz Danske, a od juče i jednom bankom iz Češke. Sve to značajno je zbog mogućnosti uticaja na fenotipske odlike potomstva.

Da prevedemo, zbog fizičkog izgleda. Bitno je jer mogu da biraju neke od karakteristika, kako bi potomstvo što više ličilo na roditelje“, kazala je Radojević Škodrić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare