SLOVENIJU TRESE SKANDAL ZBOG CECE! Neće Ražnatovićku na karnevalu Kurentovanje, upleli pokojnog Arkana u priču

Poslednjih dana prava je pometnja na slovenačkoj javnoj sceni zbog tradicionalnog karnevala „Kurentovanje“ u Ptuju i to zbog nastupa Svetlane Cece Ražnatović.

Ražnatovićeva je već nekoliko puta nastupala u Sloveniji i nikada nije bilo problema niti se neko bunio, ali ovog puta njen nastup je naišao na protivljenje javnosti.

Zavod za turizam Ptuj dobio je veliki broj optužbi da nije prikladno da baš srpska pevačica nastupa na tradicionalnoj manifestaciji koja je deo slovenačke kulturne baštine. Kako prenosi slovenački mediji, objasnili su da je manifestacija podeljena na javni i privatni deo i da je organizator koncerta pratio rezultate ankete koju su sproveli.

Organizator programa u Karnevalskoj sali, odnosno privatnog dela Kurentovanja gde Ceca nastupa je Radio Tednik Ptuj.

„Ubrzo nakon što smo dobili tender 2021. godine, sproveli smo anketu među čitaocima i slušaocima ne samo Spodnjeg Podravja, već i šire, u kojoj smo ih pitali koga žele da vide i čuju. Odgovorilo je 1.800 ispitanika, više od 60 odsto njih je odgovorilo da bi više voleli izvođače sa Balkana. Većina ih je želela Svetlanu Cecu Ražnatović, a slede hrvatski izvođači“, objasnio je za 24ur.com direktor Drago Slameršak, i dodao da ga su ga negativne reakcije poslednjih dana iznenadile.

„Nismo imali nameru da vređamo Slovence ili bilo koga drugog. Jednostavno smo uzeli u obzir želje naših čitalaca i slušalaca, a nismo ni pomišljali da možemo da podstaknemo takvu negativnu reakciju“, rekao je Slameršak. 

„Prodaja karata za slovenačke izvođače je izuzetno loša, a prodaja za četiri hrvatska izvođača i Cecu je skoro pri kraju, to je istina. Bilo bi lepo kada bi Slovenci kupili karte i za domaće izvođače“, dodao je on, prenosi Kurir.

Slovenački mediji pišu i celi slučaj povezuju i sa pokojnim Željkom Ražnatovićem Arkanom, Cecinom suprugu, objavljujući njegovu fotografiju u maskirnoj uniformi sa uperenom puškom. Mediji pišu i o tome kako su i u Srbiji 2014. pisali peticiju o zabrani njenog nastupa na Petrovaradinskoj tvrđavi, ali i 2019. godine o zabranu koncerta u Crnoj Gori na tradicionalnoj manifestaciji Praznik mimoze u Herceg Novom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare