PIKSI MORAO DA POPUSTI! Selektor Orlova se ODLUČIO za PROMENE protiv SAD-a! 

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak igra prijateljsku utakmicu u Los Anđelesu protiv Sjedinjenih Američkih Država (04 ujutru, četvrtak)

Orlovi su u nedelju otputovali u SAD, dok je danas selektor Srbije Dragan Stojković Piksi otkrio da neće menjati formaciju koju je forsirao na Svetskom prvenstvu u Kataru. 

– S obzirom da imam na raspolaganju dva klasična beka, Marka Mijailovića (Voždovac) i Nemanju Petrovića (TSC), verovatno ćemo igrati sa četvoricom u poslednjoj liniji. To suštinski neće promeniti naše opredeljenje, želim kao i uvek da mi budemo ekipa koja drži loptu i diktira ritam utakmice. Sistem je samo početna postavka igrača na terenu, mnogo je važnije kako interpretirate određene zahteve u igri i kako odrađujete zadatke – rekao je selektor Stojković uoči prve utakmice Orlova u 2023. godini (četvrtak, 4.00 ujutru, TV Arena Premium 1).

U predstojećem duelu, Piksi neće moći da računa na asove iz inostranih klubova – izuzev onih iz MLS lige – pa su poziv dobili igrači iz Superlige, bez prvotimaca večitih rivala Crvene zvezde i Partizana.

– Utakmica jeste prijateljska, ali daleko od toga da je beznačajna. Važna je iz dosta razloga. Da pokažemo dobar fudbal, pokušamo da pobedimo, ostavimo što bolji utisak u zemlji koja će 2026. biti domaćin Svetskog prvenstva na kojem i Srbija želi da učestvuje. Momci su već na prvom treningu pokazali da su prebrodili džet-leg, delovali su sveže i motivisano, nema razloga da tako ne bude i u četvrtak. Uvek je prelepo nositi dres svoje zemlje, u ekipi vlada odlična atmosfera i imam samo reči hvale za njihovo ponašanje i odnos prema obavezama. Uostalom, tu su da me ubede da za njih ima mesta i u najjačem timu uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – dodao je Dragan Stojković Piksi. 

Očekuje se da Orlovi, uprkos okrnjenom sastavu, dobiju finu podršku srpskih iseljenika na Zapadnoj obali. Ionako će biti dosta poznatih ličnosti na tribinama BMO stadiona, kapaciteta 22.000 mesta. 

– Dobrivoje Tanasijević je već stigao u naš hotel, ovde je praktično u ulozi domaćina i jedva čeka utakmicu. Čuo sam se i sa Vlade Divcem, doći će da isprati naš zvanični trening, već je rezervisao mesto na stadionu Los Anđelesa, a dolazak je najavio i Marko Jarić. Trudićemo se da ih obradujemo pozitivnim rezultatom – nastavlja selektor.

Dolazak Stojkovića u Los Anđeles podsetio je Piksija na period od pre 40 leta kad je u ovom gradu, sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 1984.

– Predivan događaj, predivna uspomena. Pobedili smo Italiju u meču za treće mesto i osvojili olimpijsko odličje. Ceo taj turnir bio je svojevrsni spektakl, uživao sam družeći se sa atletskim i bokserskim šampionima, najvećim zvezdama svetskog sporta u to vreme. Olimpijske igre imaju specifičan duh, naročito kada dogurati do završnice takmičenja i uđete u borbu za medalje. Srećan sam i ponosan što sam bio slavne generacije jugoslovenskog fudbala i dešavanja iz Los Anđelesa su mi zauvek ostala urezana u pamćenje – dodao je Dragan Stojković Piksi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare