BETONSKI BLOKOVI NA PUTU MITROVICA-LEPOSAVIĆ: Prištinski specijalci postavili prepreke na Bističkom mostu, gde je pucano na Srbina 

SPECIJALCI takozvane kosovske policije postavili su betonske blokove na improvizovanom punktu kod takozvanog bistričkog mosta, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica–Leposavić i dodatno ojačali kontejner postavljen na odmorištu pored puta.

Vozila na ovom delu puta primorana su da zbog postavljenih prepreka znatno uspore kretanje, krećući se putanjom cik-cak.

Betonski blokovi na ovom delu puta ponovo su postavljeni i to nakon jučerašnjeg incidenta, u kojem je Miljan Delević ranjen iz vatrenog oružja. Policija je na ovom delu puta otvorila vatru na civilno vozilo, zato što se, kako se vadila Kurtijeva policija, nije zaustavilo a pritom je i udarilo u vozilo policije.

Drugi pišu

Policajci na punktu su zatim pucali u vozilo koje se udaljavalo, pogodivši Miljana Delevića. Druga osoba u istom vozilu nije povređena.

Punkt kod bistričkog mosta policija je postavila u decembru u jeku barikada na severu Kosova i Metohije, gde od tada svakodnevno kontroliše putnike i njihova vozila. Prvobitno su postavili betonske blokove usporavajući kretanje vozila, a nakon uklanjanja barikada, uklonjene su i betonske prepreke.

Policija je u međuvremenu ojačala položaj kod mosta, postavivši kontejner za smeštaj svog osoblja, okruživši ga visokim betonskim blokovima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare