VLASNIK KLUBA I NJEGOV PRIJATELJ ŽIVI IZGORELI U POZNATOJ DISKOTECI Novi detalji tragedije u Novom Sadu! „TU SU NASTUPALI POZNATI“

Miroslav B. (70) i neidentifikovani muškarac nastradali su u nekadašnjoj diskoteci „Avangarda“ na Petrovaradinu u Novom Sadu.

Požar je buknuo u objektu u Račkoj ulici, a tela su nađena na spratu.

Ugljenisani leševi

– Zasad nije poznato šta je izazvalo požar, a vlasnik nekadašnje kafane Miroslav B. i njegov prijatelj družili su se na prvom spratu. Kada je vatra buknula, prijatelji nisu uspeli da se spasu, pa su, nažalost, živi izgoreli – kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Objekat koji je izgoreo ima dva vlasnika – nastradalog Miroslava B. i njegovu bivšu suprugu A. B., koja živi u drugom delu kuće.

– Požar je izbio u delu koji pripada Miroslavu, a sumnja se da je vatra krenula s krova. Kada je požar izbio, nastradali su dozivali pomoć, a Miroslavljeva porodica, koja je bila u drugom delu, čula je krike i odmah izletela napolje. Majka i ćerka izletele su iz kuće u pidžamama i papučama, a pogubile su se kada su videle da vatra guta krov – kaže sagovornik i dodaje:

– Vatra i dim su kuljali, a Miroslavljeva ćerka i bivša žena pokušale su da pomognu, ali bezuspešno, jer je vatra bila velika. Pozvale su policiju i vatrogasce, koji su ubrzo stigli na lice mesta.

Vatrogasci su se borili sa vatrom puna tri sata.

– Vatrogasci-spasioci dobili su poziv juče ujutru oko pet sati da kuljaju vatra i dim iz nekadašnje diskoteke i ubrzo su, oko 5.30 sati, pronašli dva ugljenisana tela muškarca. Porodica je nemo gledala u izgoreli objekat, u kom im je nastradao Miroslav – kaže sagovornik i nastavlja:

– Ekipa Hitne pomoći pružila je lekarsku pomoć dvema ženama na licu mesta. Neutešne žene bile su pod stresom.

Žena i ćerka zbrinute

Tela su odvezena na obdukciju, koja će utvrditi kako je nastupila smrt.

– Drugo telo nije identifikovano, jer su mu dokumenta izgorela zajedno s njim – kaže izvor iz istrage.

Predsednik mesne zajednice Petrovaradin Dražen Malović izjavio je za RTV da su službe reagovale u skladu sa obavezama, ali su mogle samo da konstatuju smrt dvoje ljudi. Zdravko Jelušić, član gradskog veća Novog Sada za inspekcijske i komunikacijske poslove, takođe je naveo da su svi reagovali na vreme.

– Najbitnije je naglasiti da je dve ženske osobe koje su živele u dvorištu ovog objekta zbrinuo Centar za socijalni rad grada Novog Sada, jer su bile u stanju šoka – rekao je Jelušić, a prenosi RTV.

Nekadašnja diskoteka „Avangarda“ godinama je zatvorena iako se u APR i dalje vodi kao „samostalni ugostiteljski restoran“ u vlasništvu nastradalog Miroslava B. Izgoreli ugostiteljski objekat je tokom devedesetih godina bio veoma popularan i često su tu gostovali pevači narodne muzike.

– „Avangarda“ je bilo veoma popularno mesto i svi su tamo dolazili. Miroslava su svi poznavali i cenili. Diskoteka je zatvorena početkom 2000. i od tada je ključ u bravi, a vlasnik Miroslav je ostao tu da živi sa suprugom, sa kojom je u međuvremenu podelio objekat – kažu žitelji ovog dela Novog Sada.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare