OBRT! BRAJAN VOLŠ MOŽDA IPAK IMAO POMAGAČA U JEZIVOM UBISTVU! Dve žene biće ispitane u vezi sa Aninim nestankom!

Brajan Volš (46) optužen je za ubistvo supruge Ane Volš (39), koja je nestala 1. januara, a istražitelji su proteklih dana skupili set dokaza protiv muža Beograđanke. Među dokazima su pretrage na internetu o tome kako se rešiti tela, zatim rekonstrukcija Brajanovog kretanja, ali i pronađene stvari na kojima je Anin DNK.

Sada se opravdano postavlja pitanje – da li je Brajanu neko pomogao pri jezivom ubistvu? Ukoliko se to ispostavi kao tačno, oči istražitelja uprte su u dve osobe. Američko tužilaštvo će u okviru istrage o nestanku i ubistvu Ane Volš ispititi Dajanu Volš, majku Brajana Volša, saopštili su američki novinari, prenosi Kurir.

Dajana je plaćala kiriju za kuću u kojoj je živela porodica Volš i gde se, prema svemu sudeći dogodio zločin, a često je i odsedala kod njih. Tužilaštvo najviše interesuju odgovori dva pitanja: Da li je znala da se zločin dogodio i da li je znala ili učestovala u čišćenju podruma u kojem su pronađeni krvav i oštećen nož i tragovi krvi?

Dodatnu sumnju podgrevaju navodi da je Dajana Volš nakon hapšenja svog sina uslikana u blizini kuće u Kohasetu, odakle je nestala Ana. Poznato je i da Ana nije bila u dobrim odnosima sa svekrvom, o čemu svedoči i Dajanino pismo koje je poslala sudu kada je Brajan 2018. godine uhapšen zbog prevare zbog prodaje lažnih umetničkih dela.

„Nažalost, nemam dobar odnos sa snajom, razlog su verovatno kulturološke razlike“, napisala je tada Dajana.

Sa druge strane, da je imala blizak odnos sa sinom govori i to što je tada istakla kako je „Brajan jedini razlog zbog kojeg ustaje ujutru“.

Brajan Volš je prvobitno uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage, kada se ispostavilo da je lagao o svom kretanju u danima nakon nestanka Ane. Između ostalog, njegov propali alibi je bila priča da je išao da poseti majku u Svampskotu, kao i da joj je kupovao namirnice. Nadzorne kamere ovo nikada nisu potvrdile, ali je Brajan uočen u blizini kuće svoje majke kako baca đubre. Naknadno su u kontejneru pronađeni neki od ključnih dokaza, među kojima je DNK Ane Volš.

Prema trenutnim dokazima, Brajan je 48 sati pretraživao na internetu kako se otarasiti tela. To znači da je telo nesrećne žene bilo u kući neko vreme, jer se sumnja da ju je ubio u podrumu kuće. Za to vreme, u kući je bila bebisiterka, koju je i sam Brajan spominjao.

Zbog toga se sumnja da bi ona mogla da ima neka saznanja o zločinu. Prema njegovom iskazu koji je dao nakon što je prijavljen Anin nestanak, 2. janura je odveo svoje šestogodišnje dete na milkšejk, dok je u kući bila bebisiterka sa drugo dvoje dece.

Kako je naveo policajac koji je učestvovao u potrazi za Anom Volš, utvrđeno je da je ova Brajanova izjava tačna, te i da je Brajan sa detetom bio van kuće između 8 i 10.30 sati ujutru. To bi značilo da je bebisiterka bila u kući u Kohasetu, dok je Anino telo bilo tamo.

Podsetimo, Ana Volš je nestala 1. januara, kada je prema priči Brajana otišla na let za Vašington, ali to se ispostavilo kao netačno. Ne postoji nijedan dokaz da je ona napustila kuću te noći. Nakon 16 dana od nestanka, Brajan je optužen za ubistvo.

Tužiteljka je pročitala optužnicu Brajanu i detaljno predstavila sled vremenski sled događaja nakon 1. januara. Opisano je do detalje Brajanovo kretanje, kako su ga sigurnosne kamere snimile na više lokacija koje Brajan nije spomenuo u razgovoru sa policijom, opisujući kako je, između ostalog usnimljen kako kupuje sredstva za čišćenje.

Takođe, Brajan je pretraživao na internetu da li se ubica može osuditi, ukoliko se ne pronađe telo žrtve i još niz jezivih stvari. Tužilac je ponovila da je u kesama koje su pronađene u kontejnerima uočeni biološki tragovi Ane Volš.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare