NAJGORI RUSKI SERIJSKI UBICA, KOJI JE UBIO 83 ŽENE, SADA HOĆE U RAT: „Sibirski vukodlak“ sanja da se priključi Vagneru! (VIDEO)

Bivši policajac Mihail Popkov (58), poznat i kao “sibirski vukodlak” i “manijak iz Angarska” koji je ubio najmanje 83 žene, želi da se priključi kontroverznoj ruskoj shemi slanja zatvorenika na front u zamenu za njihovu slobodu.

“Dejli mejl” navodi da su na taj način hiljade silovatelja, ubica i drugih okorelih kriminalaca postali ruski plaćenici.

Onima koji pristaju da se bore i ostanu živi šest meseci, ruski predsednik Vladimir Putin obećao je pomilovanje. Eva Merkačeva, članica ruskog Saveta za ljudska prava, rekla je nedavno da je Putin tajno pomilovao desetine osuđenika čak i pre nego što su poslati da se bore u ratu u Ukrajini, prenosi Blic.

Usmrtio 83 žene

Popkov je ubio 83 žene i služi dve doživotne robije plus 10 godina nakon tri odvojena suđenja, ali izvor iz policije veruje da je prava brojka “bliže 200”, navodi britanski tabloid. Popkov je silovao većinu svojih žrtava, starosti od 18 do 50 godina, pre nego što bi ih usmrtio sekirama, čekićima, noževima, šrafcigerima, bejzbol palicama ili lopatama.

Uprkos tome, ruske vlasti su dozvolile državnoj televiziji da ga intervjuiše u zatvoru kako apeluje da se priključi ruskim borcima, tvrdeći da ima iskustva u radio elektronici iz vremena kad je bio regrut Crvene armije. On se nada da će moći da iskoristi shemu Kremlja, u kojoj je oslobođeno čak 40.000 osuđenika, kako bi se ponovo našao na slobodi.

„Sanjam da se priključim armiji“

Popkov sada čak iznenada priznaje više ubistava, dok nastoji da dobije mesto među plaćenicima ruske grupe Vagner koju predvodi kontroverzni biznismen Jevgenij Prigožin.

– Koji je vaš san? – upitao je Popkova novinar ruske državne televizije.

– Da se priključim armiji – odgovorio je.

– Da li je to ono što želite?

– Da prosto kažem da je to ono što želim, to ne bi bilo baš iskreno. Na kraju krajeva, ovo (rat) nije video igra ili fiktivna knjiga o nekim super herojima. Da kažem iskreno i objektivno, da sačekam tokom januara i februara tokom najhladnijeg perioda. Za mene je mraz najgori – rekao je Popkov, prenosi Kurir.

Kad malo otopli, on ne bi oklevao da se priključi ratu.

– Onda bih pristao bez razmišljanja. Odlazak u hladan rov iz tople sobe – koliko će dugo osoba da preživi? – upitao je on.

– Jedna je stvar sumnjati ili ne, to je pola bitke, ali može biti da mi niko to neće ponuditi.

– Čak i ako uzmem u obzir moju vojnu specijalizaciju, mislim da je trenutno veoma tražena. Iako je sve ovih dana modernije, radio elektronika i sve to, iako sam bio u zatvoru deset godina, mislim da neće biti tako teško da ponovo naučim (nove veštine) – istakao je.

Teror nad ženama

Popkov, oženjeni otac jednog deteta, je od 1992-2010. sprovodio teror nad ženama u svom rodnom Angarsku koji je želeo da “očisti od prostitutki”. Naveo je da je za ubistva bio rukovođen “unutrašnjim ubeđenjima”. Lažno je optužio svoju suprugu za nevernost i tvrdio da je njegova brutalnost posledica te izmišljene izdaje.

Targetirao je žene koje su radile stvari koje je smatrao nemoralnima, poput odlaska na zabavu bez muške pratnje. Uobičajena taktika mu je bila da izađe uveče u policijskoj uniformi, nađe potencijalnu žrtvu i ponudi joj prevoz u svom policijskom vozilu. Ali, onda bi ih odvezao na udaljene lokacije, gde ih je silovao i ubijao. Toliko je sakatio njihova tela da je stekao nadimke u ruskim medijima “vukodlak” i “manijak iz Angarska”.

Psihijatar Angarska Aleksander Grišin spekulisao je da je njegovo odrastanje uz majku sklonu alkoholu i, navodno, zlostavljanju, verovatno doprinelo tome. Popkovu je dijagnostikovana “ubilačka manija”, stanje kad osoba ima iracionalnu želju da nekog ubije, preneo je TASS. Uprkos tome, proglašen je uračunljivim.

– Bilo je trenutaka kad sam mislio da je smrtna kazna bolja (od doživotne robije) – rekao je Popkov koji je tokom pandemije je u zatvoru pravio zaštitne maske za lice.

Izrazio žaljenje zbog ubistava

U Rusiji je od 1996. uveden moratorijum na smrtnu kaznu. Pre toga, osuđenike je dželat usmrćivao metkom u potiljak. Govoreći ranije iz zatvora u Irkutsku, Popkov je izrazio “žaljenje” zbog ubistava.

– Imam da žalim zbog mnogo čega. Na primer, ništa od ovog se ne bi dogodilo da nisam ovo uradio. Prirodno je za bilo koju osobu da se kaje. Imao sam dosta vremena za razmišljanje (o tome) – rekao je on.

Popkov, bivši policajac koji je napustio službu 1998, uhapšen je 2012. u Vladivostoku, pošto je potvrđeno njegovo učešće u 81 ubistvu i u tri pokušaja ubistva žena.

Mihail Popkov, serijski ubica, Rusija
FOTO: PRINTSKRIN / YOU TUBE

On je 2020. priznao još dva ubistva, čime je broj žrtava zaokružen na 83, podseća TASS. Brutalno ubistvo dve žene, za koje je Popkov dobio treću kaznu, počinjeno je 1995. u Angarsku, a telo jedne od žrtava nije pronađeno, navodi se u sudskim dokumentima.

„Iseći ću te“

“Dejli mejl” navodi da je njegova 82. žrtva Natalija Zvereva, koja je silovana i ubijena u sibirskoj šumi. Popkov je rekao istražiteljima da je silovao Zverevu, nakon čega su se “posvađali” i ubio ju je.

-Udario sam je po temenu. Pala je dole i nije pokazivala znakove života – rekao je Popkov, dodajući da je njeno telo bacio u reku.

Ime 83. žrtve nije otkriveno.

Jezivi snimak iz porodične arhive devedesetih godina pokazuje ubicu kako ide prema kameri sa nožem i recituje posleratnu dečju pesmicu zasnovanu na nacističkim ratnim zarobljenicima koji napadaju lokalne stanovnike.

– Iseći ću te. Potući ću te. Sad je tvoj red – rekao je Popkov na snimku uz osmeh.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare