RANO JE ZA DRAMATIČNE IZJAVE! Lajčak nakon sastanka sa Kurtijem: Očekivali smo više razumevanja 

Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak nazvao je sastanak sa premijerom Aljbinom Kurtijem otvorenim i iskrenim, ali je i dodao da susret nije bio lak i da je međunarodna delegacija očekivala više razumevanja za predloge koje je iznela.

Lajčak je dodao da je fokus razgovara bio na evropskom predlogu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

„Došli smo sa snažnom delegacijom koju čine EU, SAD, i visoki predstavnici Francuske, Nemačke i Italije, što je signal da smo posvećeni normalizaciji odnosa. Sve te sile su snažno stale iza toga. Cilj sastanka je bio da razgovaramo o predlogu o normalizaciji koji smo predstavili u septembru, a zatim u decembru. Sastanak je trajao više od dva sata što samo po sebi pokazuje da nije bio lak, bio je dug, ali otvoren i iskren“, rekao je Lajčak.

Lajčak je dodao da je rano za „dramatične izjave“, jer je delegacija usred misije, koju nastavlja u Beogradu.

„Ali očekivali smo bolje razumevanje mogućnosti koje nudi ovaj predlog. Nadam se da ćemo doći do punog razumevanja i korišćenja svih potencijala koje nudi predlog“, rekao je Lajčak.

Sastanku su prisustvovali i specijalnim izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, kao i savetnik za spoljnu politiku i bezbednost Nemačke Jens Pletner i izaslanik predsednika Francuske Emanuel Bone i savetnik za spoljnu politiku i bezbednost premijera Italije Frančesko Talo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare