CELA RAŠKA POD VODOM! Reka probila nasipe na dva mesta, poplavljena i autobuska stanica, tek se očekuje VRH POPLAVNOG TALASA

Autobuska stanica i industrijska zona u Raški potpuno su pod vodom.

Prethodno je reka Raška probila na dva mesta nasipe u selu Milatkoviće na teritoriji opštine Raška, i poplavila tridesetak kuća i okolne njive i oranice.

Šef sektora za vanredne situacije Zoran Aleksić kaže da je materijalna šteta nastala izlivanjem Raške u Milatkovićima ogromna, ali da srećom niko nije povređen.

Trenutno se pumpe za ispumpavanje vode odonose u industrijsku zonu u Raški, kako bi se ispumpala voda.

Vanredna situacija i u mesnim zajednicama

U devet mesnih zajednica u Kraljevu proglašena je vanredna situacija, i to u četiri na obalama Ibra, a pet na obalama Zapadne Morave. Vanredna situacija je proglašena u Ušću, Mataruškoj banji, selima Bare Konarevo, Roćevići, Oplanići, Šumarice, Adrani i Grdica.

Vrh poplavnog talasa koji će stići do Kraljeva se očekuje popodne, a i z JKP „Vodovod“ kažu da su iz preventnih razloga zatvorili tri bunara za vodosnabdevanje grada.

– Pred nama je borba sa nabujalim Ibrom, jer se tek večeras očekuje da poplavni talas ove reke stigne do Raške. Sve službe su u punoj pripravnosti, ljudi su raspoređeni na kritičnim tačkama i nadamo se da možemo sprečiti veće izlivanje Ibra na našoj teritoriji – rekao je Zoran Aleksić.

Nakon konsultacija sa predstavnicima Civilne zaštite i Sektora za vanredne situacije, prredsednik Opštine Raška je tokom proglasio vanrednu situaciju i u ovoj varoši na Ibru, a na sednici Kriznog štaba je doneta naredba o zatvaranju vrtića i srednjih škola, zbog teške situacije na teriotriji opštine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare