DEČAK (13) RANJEN U LOVU KOD PIROTA VRAČEN IZ BEOGRADA U NIŠ: Dete jede i pije, a EVO KAKO JE SPASLO GLAVU

Dečak (13) koji je ranjen u lovu nedaleko od Pirota i koji je zbog komplikacija morao da bude prebačen iz UKC Niš u Urgentni centar UKC Srbije u Beograd vraćen je na dalje lečenje u UKC Niš.

– Maloletni pacijent iz Pirota, koji je prebačen iz UKC Niš u UKCS zbog dodatnih medicinskih intervencija, vraćen je juče na dalje lečenje u UKC Niš na Kliniku za dečiju hirurgiju. Dečak je stabilnih vitalnih parametara, stabilnog nalaza na plućima kao i neurohiruškog nalaza. Pacijent je svestan, komunikativan i uzima hranu i vodu – rečeno je Kuriru u UKC Niš.

Podsetimo, nesreća se dogodila 8. januara u ataru sela Vlasi kod Pirota, dete je ima povrede stomaka, grudnog koša, glave i prostrelnu ranu na butini. Odmah mu je operisan jetra, odnosno sanirano krvarenje u jetri u Opštoj bolnici Pirot, a potom je prebačen u UKC Niš gde je otklonjen hematom na glavi i drenirana krv iz pluća, budući da mu je pukla plućna maramica.

Međutim, dva dana posle nesreće, tokom kontrolne dijagnostike, uočeno je da mu je metak zakačio i grudnu aortu, te je hitno prebačen u Urgentni centar UKCS, budući da je bio životno ugrožen. Stručnjaci Klinike za vaskularnu hirurgiju UKCS su tada, prema saznanjima Kurira, uradili tzv. TEVAR proceduru, ugrađivanje endovaskularnog stenta u grudnu aortu i spasili mu život.

Dečak više nije životno ugrožen i prebačen je UKC Niš.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare