SOČNE I KREMASTE! Domaćice u Srbiji obožavaju PRINCES KROFNE, a ovo je jako jednostavan i BRZ RECEPT za savršenu poslasticu! 

Gotovo da nema osobe u Srbiji koja ne uživa u savršenim i ukusnim princes krofnama. Ipak, mnogim domaćicama je ovaj recept i više nego težak, zato vam donosimo jedan lakši i brži način da pripremite ovu popularnu poslasticu. 

Sastojci za testo:

  • 300 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 140 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 jaja

Sastojci za fil:

  • 2 pudinga od slatke pavlake (može i od vanile)
  • 1 kesica šlaga
  • 1 margarin

Priprema:

Prokuvati vodu i ulje, dok ključa dodati brašno i prašak za pecivo, brzo izmešati i odmah skloniti sa vatre. Dodavati jaja jedno po jedno, svako da bude dobro sjedinjeno s testom pre dodavanja sledećeg. Špricem za tulumbe ili kašičicom vaditi testo i ređati na pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni do lepo ne narastu i dobiju lepu zlatnu boju.

princes krofne
foto: Profimedia

Za fil skuvati dva pudinga po uputstvu s kesice, pa u topao puding ubaciti margarin sa sobne temperature. Umutiti da se lepo sjedini, pa dodati i umućen šlag.

Krofnice seći napola i puniti filom, poklapati i posuti šećerom u prahu. Ako želite da budu mekane, pokrijte ih folijom odmah nakon filovanja i stavljanja šećera. Ako želite da budu krckave, nemojte ih pokrivati folijom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare