PONOSIMO SE TIME ŠTO SMO SLOBODNA ZEMLJA! Vučić o Vagner grupi u Srbiji: Radi se o notornoj laži

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji “Ćirilica” na “Happy” televiziji, u kojoj će govoriti o važnim aktuelnim temama koje okupiraju javnost poslednjih dana.

Predsednik će prikazati i validnu dokumentaciju u vezi sa napadima na sina Danila koji su imali za cilj da diskredituju i kriminalizuju njegovu porodicu.

Vučić je na početku razgovora istakao da je „Marić birao društvo u proteklom periodu“, pa se „družio sa nekim ljudima koji misle da zaslužuju poverenje naroda“.

– Ja sam poslao Marića kao tajnog agenta. Marić je dobio nove informacije, večeras će da me uništi – kazao je predsednik.

Predsednik Vučić je govoreći o Vagner grupi u Srbiji istakao da se radi o notornoj laži.

On je ruskim prijateljima poručio da nije fer prema nekome ko strada zbog toga što nije kaznio Čajkovskog, Dostojevskog ili nekog drugog, zbog toga što smo primili svakog čoveka iz Rusije, što je ruski jezik ovde kao domaći, što smo jedina zemlja koja nije uvela sankcije da zovu bilo koga u „Vagner“.

Ističe da se ponosimo time što smo slobodna, slobodarska zemlja koja sama donosi svoje odluke.

O incidentima na Kosovu i Metohiji

– Čudna je logika, od deset i po godina sam na vlasi, nikada nisam rekao ružnu reč, a oni su me nazivali „snajperistom sa brda“, onda su mi u montaži stavljali umesto kišobrana puška. Sve su izmislili. U foto-montaži su mi stavili pušku, a nosio sam kišobran. To je kačila čak bivša hrvatska premijerka na Tviteru. Izmislili su, kao što su izmislili i to da sam nosio Šešelju pivo. A ne bi me bilo sramota i da jesam – rekao je Vučić.

– Ta matrica laži nije slučajno uspostavljena, sve oni znaju šta se radi, svaki naši razgovori nisu urodili plodom. Bošnjaci u Srbiji u velikoj meri glasaju za mene, jer vide šta im želim i da nisam protiv njih. Sve vreme se vodi ta vrsta kampanje, protiv mene. Isti je slučaj u Podgorici, ja sam odgovorio na dva pitanja možda o Crbnoj Gori, jer smo imali bezbroj muka, pa sad ispada da ja držim ceo svet i ja plaćam novinare u Tel Avivu, dajte molim vas! Niko od Srba nije bio za to da sklonimo barikade, ja sam ih molio u Raški da to urade, ja sam znao da sam u pravu i samo sam hteo da da im sačuvam živote. Naše je da uprkos svim uvredama i stotinama hiljada tekstova koji su objavljeni u Zagrebu protiv mene, da pokušamo da imamo nešto bolje odnose. Važno je zbog nas u regionu. A važno je da to radimo sa i Bošnjacima i Albancima. Da li sam veliki optimista, nisam. Kažu da ne smemo da govorimo o Oluji kao etničkom čišćenju? Pa šta da kažemo? Da smo genocidni narod? Ne postoji gore stratište, a da nije Aušvic i Jasenovac to stoji u Jerusalimu i to ne može da se obriše!

Predsednik kaže da se Srbija oporavila bolje nego što su mnogi očekivali.

– Mene nazivaju slugom Vladimira Putina, da sam isti on i da će Srbija da napadne Sarajevo i Prištinu, a to je sve u dogovoru da se sruši Srbija i nisu se nadali da smo se podigli i ojačali. Ne ruše oni mene zato što imam debele usne ili zato što su izmislili da sam bio snajperista, već zato što Srbija napreduje! Jedin zemlja koja nije uvela sankcije Je l smo malo glava izgubili u ratovima? Gubili smo glave na različite načine, hajde da sada sačuvamo ljude. Naše je da sačuvamo slobodarsku zemlju i sami donosimo svoje odluke. Dajte da ne odmažemo sebi, ne tražite od drugih ono što od sebe ne bi tražili.

O situaciji u regionu i napadima na srpsku decu

Govoreći o napadima na srpsku decu na Kosovu i Metohiji i u Sarajevu, predsednik kaže da je situacija ozbiljna, kao i da će se tek usložnjavati.

– Situacija je za nas ozbiljna i usložnjava se. Biće mnogo izbornih utakmica u regionu, a to znači novi napadi na Srbiju. Šta je ono što smo mogli da primetimo? Na Badnji dan nakon incidenta, primetili smo svi i mene je nejviše zabolelo, ludaka ima svuda, za mene je bilo interesantno da niko od EULEKS-a, amerikanaca i UN nije rekao da su napadnuta naša deca, neki su im imena navodili, ili dve osobe, ali niko nije mogao da zaključi ko je napadač a ako je napadnut. Oni su deca, pa i ovaj od dvadeet godina, oni su bili naoružani badnjim drvetom. Pucano je na njih samo jer su Srbi! Molim Vas, ja sam nažalost bio jedan koji se suprotstavljao o albanaskom teroru – rekao je Vučić i dodao:

– Niko nije rekao da su napadnuta dvojica srpskih dečaka, niko nije mogao da zaključi ko je napadač a ko napadnut. Bili su naoružani badnjim drvetom i ni sa čim više. Na njih je pucano zato što su nosili badnjak, zato što su Srbi. To kažem da bi ljudi razumeli koliko je pozicija države i naroda teška – rekao je Vučić.

– Jeste li ikada videli da svi oni osude, npr. to što predsedniku Srbije nije dozvoljeno da ode u Jasenovac ili da kažu nešto na godišnjicu osnivanja logora Jasenovac? To se nikada nije dogodilo. Čak su birali da li će da dođu u Donju Gradinu na osnovu toga da li će se tamo pojaviti ruski ambasador u BiH ili neće – kazao je predsednik.

Predsednik se osvrnuo na sramne izjave posle napada na srpsku decu u Sarajevu.

– Napadnuti su samo zato što su Srbi i svi to znaju, ali to ne sme da se kaže. To „nije dobro“ da se kaže. Da je bilo obrnuto, sve bi bilo drugačije. Za njih je problem da izgovore ime srpskog naroda, da kažu „Srbi“. Prosto, to postoji u nekoliko zemalja u okruženju jer žele Srbiju poniženu, na kolenima i nikakvu drugačiju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare