BORIS DŽONSON PIŠE MEMOARE: Bivši premijer Velike Britanije posle silnih SKANDALA najavio knjigu „kakve nije bilo“ OTKRIĆE SVE

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson potpisao je ugovor o memoarima u kojima će opisati svoj turbulentni boravak na funkciji, od davanja obećanja da će „izvesti Bregzit do kraja“ do podnošenja ostavke zbog umešanosti u skandal.

Kako je danas saopštila izdavačka kuća Harper Kolins, delo koje još nema naziv biće premijerska memoarska knjiga „kakvoj nema ravne“, prenosi Kurir.

Džonson je postao premijer u julu 2019. godine, ostvario ogromnu izbornu pobedu u decembru i izveo Veliku Britaniju iz Evropske unije naredne godine.

Vodio je Britaniju kroz doba pandemije kovida 19, pa se i sam zarazio, zbog čega je bio na intenzivnoj nezi, a bio je na čelu zemlje u prvim danima rata u Ukrajini, dok se nije upetljao u skandale u vezi sa etikom i sopstvenim finansijama.

Bio je prinuđen da podnese ostavku u julu 2022. godine, pošto su desetine članova njegove vlade podnele ostavke u znak protesta.

Nije rečeno kada će knjiga biti objavljena, niti je rečeno koliki je Džonsonov honorar za knjigu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare