PRAVDA ZA NIKOLINU! Majka Vera: Vozač koji je pokosio moju ćerku dok je prelazila ulicu na pešačkom i dalje je na slobodi

Više stotina Kragujevčana okupilo se danas na uglu Bulevara kraljice Marije i Mišarske ulice, ispred tržnog centra, na protestu Pravda za Nikolinu.

„Okupili smo se danas da bi uputili apel pravosudnim organima da bahati vozači koji su izazvali nečiju smrt budu što pre procesuirani i da ostanu u pritvoru do izricanja kazne“, rekla je danas Vera Janković, majka Nikoline Janković (13) koja je preminula od povreda zadobijenih na pešačkom prelazu.

Ona je rekla da je vozač koji je pokosio njenu ćerku dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu i dalje na slobodi, da mu nije oduzeta vozačka dozvola i da može da izazove novu saobraćajnu nesreću sa tragičnim ishodom.

„Mi ne sumnjamo da će on biti osuđen jer postoje očevici, svedoci i dokazi, ali sudski proces može dugo da traje čime se bahatim vozačima šalje poruka da nema adekvatne kazne i da mi roditelji male i velike dece treba da ih držimo za ruku dok prelaze pešački prelaz“, rekla je Janković.

Skupu Pravda za Nikolinu, koji su organizovali roditelji i njihovi prijatelji, održanom u podne pored pešačkog prelaza na Bulevaru kraljice Marije, prisustvovalo je nekoliko stotina Kragujevčana.

Tokom protesta jedan taksista je izazvao manji incident zaustavivši svoje vozilo ispred usporivača saobraćaja dok su na njemu bili pešaci.

Građani koji su to shvatili kao provokaciju pa su u neprekidnoj koloni počeli da prelaze pešački prelaz, zbog čega je na magistralnom pravcu Kragujevac – Kraljevo saobraćaj u oba smera bio u prekidu oko 20 minuta.

Protest je organizovan na mestu gde je 7. decembra 2022. godine Nikolina udarena kolima dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare