MILIONERI IZ ŠATORA! Uzimaju na desetine hiljada evra po svirci, a u medijima ih gotovo nema! BEZ NJIH NEMA ROMSKIH VESELJA

Dobro je poznato da oni s dubljim džepom ne žale para kada su u pitanju njihova veselja. Naročito Romi iz dijaspore, koji su spremni i celu ušteđevinu da daju samo da njihova slavlja budu na najvišem nivou. Pogotovo za muziku su spremni da daju na desetine hiljada evra.

Odavno se zna da su Snežana Đurišić, Verica Šerifović, Šerif Konjević, Darko Lazić, Jana, Đani, Adil i još neke njihove izuzetno popularne kolege rado viđeni na privatnim veseljima. Poslednjih godina ima dosta i onih muzičara i pevača koji se medijski ne eksponiraju previše, nekih gotovo i da nema po televizijama i portalima, ali se bez njih veselje ne može zamisliti.

Jedan od najtraženijih je harmonikaš Borko Radivojević sa savojim orkestrom. Upućeni u ovu temu kažu da je njegova garancija 10.000 evra, ispod te cifre ne dolazi. Tu je i bakšiš za koji je on tata mata. I ono što je najzanimljivije je to da mnogi Romi upravo prema njegovom rasporedu zakazuju svoja slavlja. Borko je, inače, rasprodat godinu dana unapred, a toliko zarađuje da je osim kuće u Petrovcu na Mlavi, koju je napravio, kupio i dva stana od po 130 metara kvadratnih u Beogradu na vodi.

Još jedan harmonikaš mlati ozbiljne pare na privatnim slavljima. Aca Čergar, kojeg u medijima uopšte nije bilo dok se nije otkrilo da je u vezi s Andreanom Čekić. On živi u Beču i u Austriji je omiljen. Njegova garancija kada dolazi sam je 2.000 evra, ali kada se angažuje ceo orkestar onda je 7.000 evra. Mnogi pevači vole da rade s njim jer pravi sjajnu atmosferu, a onda je i bakšiš, koji dele među sobom na ravne časti, unosan. On je nedavno kupio stan u Dubaiju preko firme Viki Miljković.

Izuzetno na terenu stoji i pevač Emir Habibović. Njega je za života Šaban Šaulić smatrao za svog naslednika. Sada Emir i radi tržište na kojem je pokojni kralj narodne muzike bio neprikosnoven. Habibović radi na procenat, što mu je, prema njegovoj proceni isplatljivije od fiksnog honorara, a jedan je od malobrojnih pevača koji imaju duplu zaradu. Naime, on je i organizator veselja, dovodi orkestre i pevače, i za to uzima takođe procenat.

Titulu kraljica romskih svadbi nosi malo poznata pevačica Nataša Matić. Za nju se otimaju, mesecima teško pronalazi slobodan termin, najzastupljenija je u Beču, angažuju je i na veseljima u Italiji, a često nastupa sa Emirom Habibovićem i Adilom Maksutovićem. Romi kažu tamo gde je Nataša nastaje pravi lom, a ljubičaste novčanice samo lete.

I takmičenje „Zvezde Granda“ iznedrile su pevače koje Romi obožavaju. Nikola Ajdinović Šećer im je miljenik, naročito onima koji žive u Parizu. Tamo je i najangažovaniji, a bio je i među pevačima koji su pevali na svadbi u Italiji za koju je domaćin izdvojio čak 650.000 evra. Tada su se na jednom mestu osim njega okupili i Ceca Ražnatović, Aca Lukas, Jana, Aleksandra Bursać i drugi.

I Suzana i Slađana Vasić, poznate kao Barbike, koje su ponikle u „Grandovom“ takmičenju, ali ih od tada gotovo da nema u medijima, ne dižu glavu od posla. One i same priznaju da odlično zarađuju.

– Razbijamo se od para na romskim svadbama. U inostranstvu je bolji honorar nego u Srbiji. Dobijemo više bakšiša nego što je sama tezga – rekle su svojevremeno.

„Puste parew proklete, ostavih familiju, a i moj rodni kraj tamo gde sam rođen ja“ stihovi su pesme bez koje ne može da se zamisli bilo koje slavlje. Peva je Bađi, pevač kojeg dugo nema u javnosti, a o njemu se pisalo pre nekoliko godina kada se otkrilo da je varao ženu sa Tanjom Savić. I njega vole na veseljima, a džepovi su mu uvek prepuni.

Još jedna pesma je veliki hit na svadbama, rođendanima, krštenjima. „Vadi, vadi, pare, sušu da napravim, vadi, vadi, sve pare, sve pare, bre, tebi da kupim mečku, a meni BMW“ peva Marina Dalipović, a upravo ti stihovi su je uvrstili u najangažovanije pevače na slavljima pod šatorima i velikim salama, piše Kurir.

Tu su i Zvonko Demirović, Zoran Kazanova, ali i bugarska pevačica, koju Romi obožavaju, Julija Bikova.

Od voditelja već je poznato da je u vrhu Zoran Pejić Peja, ali je rame uz rame s njim i Goran Čomor. Zanimljivo je da oni rade različita tržišta, na dve strane Evrope su, ali obojica zarađuju ogromne sume. Čomor je od honorara s romskih veselja kupio više nekretnina u Beogradu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare