GODIŠNJICA TROSTRUKOG UBISTVA U „INTERKONTINENTALU“ Mandin sin tvrdi: Bilo je više pucača, učestvovalo najmanje 20 ljudi!

Aleksandar Mandić (41), sin Milenka Mandića Mande (44) koji je 15. januara 2000. u hotelu „Interkontinental“ ubijen sa Željkom Ražnatovićem Arkanom (47) i Draganom Garićem Garom (47), tvrdi da je kobnog dana bilo više pucača!

Mandić je uveren da Dobrosav Gavrić nije jedini pucao u njegovog oca, Arkana i Garu, već da je u tom zločinu učestvovalo najmanje 20 ljudi.

– Dobio sam informaciju od jednog dobro obaveštenog čoveka da je bilo najmanje dva pucača i da je u pripremi i realizaciji učestvovao veliki broj ljudi. Ubice tog dana nisu smele da omanu – napominje Aleksandar Mandić.

On smatra da iza trostrukog ubistva u „Interkontinentalu“ stoje tadašnja vlast i Državna bezbednost.

– Bez jakih leđa niko nije mogao da izvrši takvu likvidaciju. I dalje ostajem pri tome da je država ubila Željka Ražnatovića Arkana, mog oca i Dragana Garića Garu. Tog dana su namerno isključene kamere u hotelu. Da li su to naredili Slobodan Milošević, njegova supruga Mirjana Marković ili tadašnji šef DB Rade Marković, ne znam tačno, ali iz te „kuhinje“ je sve krenulo. Radomir Marković je želeo da ukloni Arkana, ali ne znam da li je u tome sarađivao sa nekim stranim službama – tvrdi Mandić.

On ni 23 godine posle zločina ne može biti siguran da li je njegov otac bio meta zajedno s Arkanom ili samo kolateralna šteta.

– Nisam uveren da je slučajno ubijen, pošto su u njega ispaljena čak četiri metka. Jedan u slepoočnicu, tri u grudi i jedan pored nogu. U Arkana su ispaljena dva hica u glavu, a u Garića jedan. To je pokazalo veštačenje – ističe Mandin sin.

Mandiću je veoma čudno i to što je Dobrosav Gavrić pobegao iz Srbije u Južnoafričku Republiku uoči izricanja presude od 35 godina za trostruko ubistvo u „Interkontinentalu“. Gavrić je, inače, ranjen 2011. u mafijaškom obračunu u Južnoafričkoj Republici i tada je uhapšen, ali ga ova zemlja do danas nije izručila Srbiji.

– To je sramota! Možda im Gavrić tamo treba, a možda im nije pogodan za izručenje. Ako on nije ubio Arkana, Garu i mog oca, kao što je tvrdio, zašto me nije nazvao i rekao mi da mu je to napakovano? Poznavao je mog oca i Arkana još dok je obezbeđivao Zorana Uskokovića Skoleta. Te Gavrićeve priče da će ga nekakvi Arkanovi osvetnici ubiti ako bude izručen Srbiji obične su izmišljotine! Niko ne bi svetio Arkana! Dobijam informacije da Gavrić u Južnoafričkoj Republici živi dobro, da dobija pare odavde – ogorčen je Mandić, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare